Antena Meniu Search
x

Rusia susţine că a ucis peste 50 de generali și ofițeri ai Forțelor Armate ale Ucrainei cu rachete Kalibr

Oficialii ruși susțin că zeci de ofițeri ucraineni, inclusiv generali, au fost uciși în urma unui atac cu rachete Kalibr lansate de pe mare, scrie DW.

de Redactia Observator

la 21.06.2022, 00:36

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Forțele ruse au vizat un post de comandă ucrainean în timp ce ofițeri superiori ucraineni participau la o ședință de lucru, a declarat Ministerul rus al Apărării. Moscova a spus că au folosit rachete „Kalibr” lansate de pe mare în atacul asupra bazei de lângă Dnipro, al patrulea oraș ca mărime al Ucrainei.

„Peste 50 de generali și ofițeri ai armatei ucrainene au fost eliminați în urma atacului cu rachete”, inclusiv membri ai Înaltului comandament, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Konașenkov a mai transmis că Rusia a distrus o uzină de reparare a tancurilor din Harkov, precum și 10 obuziere și până la 20 de vehicule militare în Nikolae, în atacuri separate de rachete.

Zelenski: Rusia ar putea intensifica atacurile

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică seara că se aşteaptă ca Rusia să îşi intensifice atacurile asupra Ucrainei în timp ce Kievul aşteaptă o decizie a Uniunii Europene aceasta săptămâna privind acordarea statutului de ţară candidată, transmite Reuters.

"Evident că săptămâna aceasta ar trebui să ne aşteptăm de la Rusia o intensificare a activităţilor sale ostile, ca exemplu", a spus preşedintele Zelenski în intervenţia sa video obişnuită. "Şi nu numai împotriva Ucrainei, ci şi împotriva altora ţări europene. Ne pregătim. Noi suntem gata". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia susţine că a ucis peste 50 de generali și ofițeri ai Forțelor Armate ale Ucrainei cu rachete Kalibr