Antena Meniu Search
x

Rusia tot mai izolată: Putin, absent complet de la summitul G20. Cum maschează Kremlinul decizia

Vladimir Putin nu se duce la summitul G20 din Indonezia de săptămâna viitoare şi nici măcar nu are planificată o conferinţă video. Kremlinul justifică decizia luată personal de liderul rus prin faptul că agenda nu-i permite acest lucru. Zelenski a spus pe 3 noiembrie că nu va participa la summitul celor mai mari 20 de economii dacă Putin participă.

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 15:22

Rusia tot mai izolată: Putin, absent complet de la summitul G20. Cum maschează Kremlinul decizia
Vladimir Putin - Profimedia

"Decizia de a nu se duce la summitul G20 a fost luată personal de către şeful statului. Ea este legată de agenda sa şi de necesitatea de a se afla în Rusia", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Vladimir Putin nu a plănuit nici să se adreseze prin videoconferinţă participanţilor la summitul G20, anunţă Peskov.

Kremlinul a anunţat joi că delegaţia Moscovei în Indonezia urmează să fie condusă de către ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Anunţul lipsei lui Vladimir Putin de la G20 vine după mai multe luni de incertitudini. Summitul G20 din 2022 va avea loc în Indonezia pe 15 noiembrie. Volodimir Zelenski și Vladimir Putin au fost invitați să participe la summit. Mai multe țări occidentale, inclusiv Marea Britanie, au declarat că Rusia nu are niciun drept moral de a participe la summit din cauza invadării Ucrainei.

Volodimir Zelenski va participa la reuniunea celor mai mari 20 de economii ale lumii, cel mai probabil virtual. 

Absenţa lui Putin de la cea mai importantă reuniune a liderilor mondiali de la începutul pandemiei de Covid-19 arată izolarea tot mai mare a Moscovei pe scena internaţională. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rusia tot mai izolată: Putin, absent complet de la summitul G20. Cum maschează Kremlinul decizia