Antena Meniu Search
x

Video Rușii amenință Europa cu o iarnă lungă și grea, într-un videoclip de propagandă atribuit Gazprom

Orașe înghețate, ce amintesc de o eră glaciară. Așa își imaginează rușii ca va arăta Europa, după ce Gazprom a decis să suspende livrările de gaze prin Nord Stream 1.

de Redactia Observator

la 07.09.2022, 17:11

Europa înghețată într-un videoclip atribuit Gazprom
Rușii văd Europa înghețată ca într-o eră glaciară, la iarnă, într-un videoclip atribuit Gazprom - Twitter / NEXTA

Într-un videoclip ce circulă pe rețelele de socializare din Rusia, intitulat "Iarna va fi lungă", apar orașe europene aproape înghețate și steagul UE, în ceea ce poate fi considerată ca fiind o amenințare voalată la adresa Vestului. Potrivit publicației rusești Lenta, nu compania energetică Gazprom a publicat videoclipul, ci Serghei Ponomarenko, viceguverantorul regiunii Krasnoiarsk din Siberia. "Înțelegeți voi", a comentat politicianul. De menționat că, deși în imagini apar angajați cu uniforme Gazprom, videoclipul nu a fost postat pe site-ul gigantului energetic sau pe conturile oficiale de social media.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rușii speră că Europa de Vest va retrage sprijinul acordat Ucrainei, dacă va epuiza depozitele de gaze naturale

Livrările de gaze ale Rusiei către Europa prin conducta Nord Stream 1 nu vor fi reluate în întregime până când "întregul Vest" nu va ridica sancțiunile impuse odată cu invazia Ucrainei, a transmis Kremlinul. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, a dat vina pe sancțiunile UE, britanice și canadiene pentru eșecul Rusiei de a livra gaze prin gazoductul care alimentează Germania din Sankt Petersburg prin Marea Baltică, notează Financial Times.

Oficialii ruși nu au încercat să ascundă în ultimele săptămâni faptul că speră că problemele Europei legate de energie vor slăbi sprijinul comunității pentru Ucraina. "Evident, viața se înrăutățește pentru oamenii, oamenii de afaceri și companiile din Europa", a spus Peskov. "Desigur, oamenii obișnuiți din aceste țări vor avea din ce în ce mai multe întrebări pentru liderii lor", a mai adăugat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rușii amenință Europa cu o iarnă lungă și grea, într-un videoclip de propagandă atribuit Gazprom