Antena Meniu Search
x

Video Rușii au bombardat maternitatea din Herson chiar în timp ce medicii făceau o operație de cezariană

Moscova încearcă să recucerească oraşele din care militarii ruşi au fost alungaţi. Peste 30 de rachete au căzut azi doar în Herson. Una dintre ele a lovit o maternitate, chiar în timp ce medicii încercau să aducă pe lume un copil. În timp ce bombele cădeau peste Ucraina, Vladimir Putin i-a convocat la Sankt Petersburg pe cei mai apropiaţi aliaţi ai săi, lideri ai fostelor republici ale Uniunii Sovietice. I-a dus la muzeu şi le-a dăruit inele de aur. 

de Redactia Observator

la 28.12.2022, 19:59

Vezi și

Maternitate bombardată în Herson, în timpul unei operaţii de cezariană

Dezastru, asta a rămas din maternitatea spitalului din Herson după bombardament. Una dintre rachetele trase de ruşi a căzut chiar în timpul unei operaţii de cezariană. A fost un miracol că nimeni nu a fost rănit, spun oficialii ucraineni. Armata rusă şi-a intensificat bombardamentele după Crăciun.

Yogita Limaye, corespondent BBC: Aceasta este o imagine a ceea ce se întâmplă practic în fiecare zi în multe locuri. Acesta este sunetul constant pe care-l auzim în Herson, schimburi de focuri. Acest oraş este, de fapt, în prima linie a frontului.

Se duc în continuare lupte grele și în jurul orașului Bahmut, aflat acum în mare parte în ruine.

Pe acelaşi subiect

Militar: Ei îşi omoară singuri infanteria, conduc noaptea cu farurile aprinse, lucruri care sunt de neînţeles din punct de vedere militar. Vă spun pe scurt că totul a fost folosit, infanterie, mortiere, arme automate şi, credeţi-mă, i-am bătut bine.

Între timp, liderii republicilor din fosta Uniune Sovietică, care alcătuiesc Comunitatea Statelor Independente, s-au reunit zilele acestea la tradiționalul summit informal de sfârșit de an. Putin i-a scos la ceai şi s-a plimbat împreună cu invitații săi prin muzeul din Sankt Petersburg.

Vladimir Putin: Mă bucur că ne putem întâlni încă o dată în marja summitului informal, pentru a discuta chestiuni de interes comune.

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului: Am discutat cu dumneavoastră multe probleme, nu doar la ceai, ci şi seara târziu, când ne-am întors acasă.

Liderul de la Kremlin le-a făcut şi cadouri aliaţilor săi

Putin le-a făcut cadou aliaţilor săi câte un inel de aur personalizat. Gestul a fost intens ironizat pe reţelele sociale. Oamenii spun că bijuteriile amintesc de cele nouă inele ale puterii din romanul scris de Tolkien. Aici, personajul malefic Sauron se foloseşte de ele pentru a corupe şi controla muritorii de rând.

Înainte de sfârşitul anului, Vladimir Putin a transmis şi răspunsul Moscovei după plafonarea preţului la petrolul rusesc în Occident: un decret care interzice furnizarea de țiței și produse petroliere începând cu 1 februarie, timp de cinci luni, către țările care impun această măsură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rușii au bombardat maternitatea din Herson chiar în timp ce medicii făceau o operație de cezariană