Antena Meniu Search
x

Zelenski: "Doar câţiva civili au mai rămas în Bahmut. Nu există loc care să nu fie acoperit de sânge"

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că la Bahmut mai locuiesc "doar câțiva civili". Orașul este un punct fierbinte al luptelor din estul țării, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 28.12.2022, 20:28

"Doar câţiva civili au mai rămas în Bahmut. Nu există loc care să nu fie acoperit de sânge", afirmă Volodimir Zelenski
"Doar câţiva civili au mai rămas în Bahmut. Nu există loc care să nu fie acoperit de sânge", afirmă Volodimir Zelenski - Profimedia Images

"Anul trecut, 70.000 de persoane locuiau acolo. Acum, doar câţiva civili au mai rămas", a deplâns Zelenski pe Facebook, fără a preciza câţi civili se mai află încă în acest oraş.

Forţele ruse şi paramilitarii din grupul Wagner încearcă încă din vară, până acum fără succes, să cucerească oraşul Bahmut, cu preţul unor pierderi grele de ambele părţi şi al unor distrugeri considerabile.

"Nu există loc (în oraşul Bahmut) care să nu fie acoperit de sânge. Nu există oră în care să nu răsune teribilul vuiet al artileriei", şi-a exprimat regretul Zelenski, însoţindu-şi mesajul cu mai multe poze ce ilustrează amploarea distrugerilor din acest oraş.

Jurnalişti ai AFP, care s-au deplasat la Bahmut de mai multe ori în ultimele săptămâni, au constatat aceste condiţii de viaţă foarte dificile, oraşul neavând în prezent acces nici la apă, nici la electricitate.

Volodimir Zelenski s-a deplasat la Bahmut pe 20 decembrie, cu o zi înainte de vizita sa extrem de importantă la Washington, în SUA, unde a dus un drapel ucrainean pe care soldaţi i l-au dat pe front.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Zelenski: "Doar câţiva civili au mai rămas în Bahmut. Nu există loc care să nu fie acoperit de sânge"