Antena Meniu Search
x

Curs valutar

”Rușii erau beți și trăgeau în noi. Animalele au ars de vii.” O femeie din Harkov s-a întors la ferma distrusă de ruși

Munca la o fermă din regiunea Harkov din Ucraina, avariată grav în timpul ocupaţiei ruse din regiune, fost reluată, relatează AP. Bombardamentele ruseşti au distrus clădirile și au ucis sau rănit animalele de la fermă. Război Rusia - Ucraina, ziua 47 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 11.04.2022 , 18:28

Muncitorii s-au întors în localitatea Malaya Rohan după ce trupele ucrainene au preluat controlul în zonă. Oamenii au verificat amploarea distrugerilor lăsate în urmă de ruşi.

Lubov Zlobina, fermier în satul Malaya Rohan, a povestit că bombardamentele ruşilor au "prăjit de vii animalele". "Ei (ruşii) au tras cu o rachetă puternică. Avem intrarea doar pe o parte. Când au bombardat-o, nu am putut pleca pe acolo. Totul a luat foc imediat. Era fân pe acoperiș și fânul ăsta a început să ardă. Purceii, vițeii țipau, erau prăjiți de vii, ardeau. Am fugit în timpul bombardamentului. Ei (ruşii) erau la 300 de metri de noi. Ei tragea, noi auzeam, ei trageau, noi auzeam. Erau beți și trăgeau în noi” a povestit femeia de 63 de ani.

Ferma furniza hrană pentru satele din apropiere înainte să fie distrusă de ruşi. Localitatea a fost sub controlul armatei lui Putin timp de aproximativ 20 de zile. Armata ucraineană a recuperat-o la sfârșitul lunii martie, după retragerea ruşilor.  Soldații ruși au lăsat în urmă mai multe vehicule blindate și camioane pe un câmp din apropierea satului.

Vezi și

Invazia rusă a distrus nu numai obiecte militare și civile, dar a deteriorat infrastructura agricolă în multe regiuni ucrainene, făcând dificilă pregătirea pentru semănatul de primăvară. Banca Mondială prognozează că PIB-ul Ucrainei se va reduce cu peste 45% din cauza războiului.

Şi PIB-ul Rusiei va scădea cu 11,2% în acest an din cauza sancţiunilor financiare impuse de SUA şi aliaţii săi occidentali. În 2021, Ucraina a fost al doilea cel mai mare furnizor de cereale pentru Uniunea Europeană. De asemenea, a furnizat alimente pentru țările din Asia și Africa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » ”Rușii erau beți și trăgeau în noi. Animalele au ars de vii.” O femeie din Harkov s-a întors la ferma distrusă de ruși