Antena Meniu Search
x

Video Ruşii pun mâna pe Ucraina bucată cu bucată. Un oficial american face previziuni îngrijorătoare

Ruşii pun mâna pe Ucraina bucată cu bucată. Sunt foarte aproape să declare cucerirea regiunii Lugansk şi le-au dat ultimatum militarilor ucraineni de aici să se predea sau vor fi ucişi. Pentru a fi şi mai convingători, în Severodoneţk ţin prizonieri mii de civili. Pentru ca aceştia să nu mai aibă nicio cale de scăpare, au aruncat în aer mai multe poduri. 

de Redactia Observator

la 13.06.2022, 19:53

Vezi și

Bombardamentele ruşilor nu s-au oprit o clipă în toată regiunea Harkov. Au ordin de la Vladimir Putin să o cucerească în vara asta, alături de Doneţk şi Lugansk. aşa că militarii nu mai ţin cont de nimic. Au luat la ţintă şi o tabără de copii. Lovitura a fost atât de puternică, încât s-a format un crater adânc de câţiva metri, iar geamurile clădirii au fost spulberate.

Alexei Belimenko, angajat al unei şcoli din Harkov: O fac pentru a-i intimida pe toți, pe părinți, pentru ca elevii să nu primească educație, pentru ca pacienții să nu primească un tratament. Este înspăimântător. Ei nu sunt oameni. Nu pot fi numiți nici măcar animale.

Tot în Harkov, organizaţia Amnesty Internaţional spune că are dovezi că ruşii au folosit bombe cu dispersie, interzise de legislaţia internţională.

Situaţia cea mai dramatică rămâne în Severodoneţk

Pe acelaşi subiect

Mii de civili sunt prinşi fără scăpare în oraş, după ce ruşii au aruncat în aer încă un pod. 

Oleksandr Shtupun, purtător de cuvânt Armata Ucrainei: În direcția Severodoneţk, inamicul, cu sprijinul artileriei, a efectuat operațiuni de asalt, a avut un succes parțial, a împins unitățile noastre în afara centrului orașului. Luptele continuă.

Aici bătălia se dă pentru fiecare casă, pentru fiecare stradă. Ucrainenii nu mai au însă resurse.

O chestiune de timp până când rușii vor cuceri regiunea Lugansk, cred americanii

Cele mai aprige lupte se dau la combinatul chimic Azot. Un oficial american crede că e o chestiune de săptămâni până când întreaga regiune Lugansk va fi a ruşilor, în timp ce pro-ruşii le cer militarilor ucraineni din Severedoneţk să se predea, dacă nu vor să fie ucişi. Pentru Volodimir Zelenski, singura scăpare ar fi armele din Vest. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Ucraina are nevoie de sisteme moderne de apărare antirachetă. Furnizarea unor astfel de sisteme a fost posibilă anul acesta, anul trecut și chiar mai devreme. Le-am primit? Nu. 

Îngroziţi de imaginile care vin de pe front, japonezii au bătut în cuie pe copacii sacri păpuşi de paie cu faţa preşedintelui rus pentru a-l blestema. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ruşii pun mâna pe Ucraina bucată cu bucată. Un oficial american face previziuni îngrijorătoare