Antena Meniu Search
x

Rușii și-au aruncat în aer propriul tren cu muniție în timp ce încercau să se ascundă de rachetele HIMARS - surse

Soldații ruși și-au aruncat în aer propria muniție în timp ce descărcau vagoane, acoperiţi de un nor de fum, menit să ascundă procesul și să-i protejeze din calea atacurilor cu sisteme HIMARS, potrivit surselor ucrainene, citate de Newsweek. Război Rusia - Ucraina, ziua 161 LIVE TEXT

de Antonia Roşu

la 03.08.2022, 12:33

Rușii și-au aruncat în aer propriul tren cu muniție în timp ce încercau să se ascundă de rachetele HIMARS
Rușii și-au aruncat în aer propriul tren cu muniție în timp ce încercau să se ascundă de rachetele HIMARS - Profi Media

Ministerul Apărării din Ucraina a declarat într-un raport că explozia a avut loc luni, relatează Newsweek. Un tren plin cu echipament militar și muniție a forțelor ruse a sosit duminică la stația Kalanchak, din regiunea Herson, în Ucraina. Raportul susţine că personalul a început descărcarea vagoanelor a doua zi dimineață. O explozie a fost auzită în zonă, în jurul orei 11:20, ora locală.

Imediat după explozie, convoiul de vagoane a început să se deplaseze în direcția Crimeei „fără niciun avertisment”, iar ruşii „se agitau panicaţi”, potrivit raportului. Deşi ucrainenii nu au putut determina natura exploziei, ei presupun că a fost cauzată de "mânuirea neatentă” a muniției sau unui incendiu "apărut ca urmare a utilizării improprii a pirotehnicii în timpul creării cortinei de fum.”

Practic, pentru a evita un atac din partea inamicului, ruşii ar fi creat o cortină de fum cu materiale pirotehnice, dar lucrurile au mers prost. 

Ministerul Apărării din UK a estimat miercuri în buletinul de informaţii zilnic că este foarte puțin probabil ca legătura feroviară care leagă Hersonul de Crimeea să fie operațională ca urmare a unui atac ucrainean împotriva unui tren de muniție rus din regiunea Herson, sudul Ucrainei."

Pe acelaşi subiect

HIMARS sunt considerate a fi mai precise decât echivalentele lor ruseşti

HIMARS este un sistem de rachete multiple care poate lansa proiectile ghidate cu precizie asupra unor ţinte aflate la distanţe de până la 70 de kilometri - mult mai departe decât artileria pe care Ucraina o avea înainte. Administrația Biden a anunțat luni că va trimite mai multe muniții HIMARS în Ucraina, ca parte a unui nou pachet de asistență militară de 550 de milioane de dolari.

SUA, acuzată pentru prima dată de implicare directă în conflictul din Ucraina

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova a susţinut că SUA aprobă ţintele pentru sistemele americane HIMARS folosite de forţele de la Kiev. În aprilie, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat că decizia preşedintelui Statelor Unite Joe Biden de a oferi Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari înseamnă că "NATO, în esenţă, este angajat într-un război cu Rusia printr-un delegat şi înarmează acel delegat".

Rusia se pregătește pentru o contraofensivă ucraineană în partea de sud a țării, precum și întărirea pozițiilor sale în zonele sudice deja ocupate. „Înregistrările de pe rețelele sociale au arătat că forțele ruse au mutat echipament și personal atât în ​​regiunea Zaporizhia, cât și în regiunea Herson în ultimele săptămâni”, a spus Institutul pentru Studiul Războiului. Zaporizhia este o regiune din sud-estul Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rușii și-au aruncat în aer propriul tren cu muniție în timp ce încercau să se ascundă de rachetele HIMARS - surse