Antena Meniu Search
x

Şoigu s-a lăudat că rușii au distrus mai multe sisteme HIMARS. Americanii îl contrazic: Afirmațiile sunt, evident, false

Pentagonul a infirmat marţi afirmaţiile Rusiei conform cărora Moscova ar fi distrus şase sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA, de la începutul conflictului din Ucraina, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.08.2022, 10:42

Şoigu s-a lăudat că rușii au distrus mai multe sistem HIMARS. Americanii îl contrazic: Afirmațiile sunt, evident, false
Şoigu s-a lăudat că rușii au distrus mai multe sistem HIMARS. Americanii îl contrazic: Afirmațiile sunt, evident, false - Profimedia Images

Potrivit Interfax, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat marţi că Rusia a distrus sisteme de rachete HIMARS după ce Moscova a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în Ucraina pe 24 februarie.

"Suntem la curent cu aceste ultime afirmaţii ale ministrului Şoigu care sunt din nou, evident, false", a declarat Todd Breasseale, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Ceea ce se întâmplă, totuşi, este că ucrainenii folosesc cu o acurateţe şi o eficacitate devastatoare fiecare dintre sistemele de rachete, deplin confirmate pentru precizia lor, pe care SUA, aliaţii şi partenerii le-au oferit să se apere împotriva invaziei criminale şi brutale a Rusiei", a adăugat Breasseale.

Rusia nu are dovezi privind distrugerea sistemelor HIMARS

Pe acelaşi subiect

Rusia susţine în mod regulat că distruge HIMARS, fără a fi prezentat încă dovezi.

Ministrul Serghei Şoigu a mai susţinut că Rusia a distrus, de asemenea, cinci sisteme de lansare de rachete Harpoon anti-navă şi 33 de obuziere M777 de când a dislocat zeci de mii de militari în Ucraina. Reuters nu a putut verifica acurateţea acestor informaţii.

Oficialii ucraineni au declarat că operează până la 12 sisteme HIMARS, a căror precizie şi rază mare de acţiune au permis Kievului să reducă avantajul artileriei ruse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Şoigu s-a lăudat că rușii au distrus mai multe sisteme HIMARS. Americanii îl contrazic: Afirmațiile sunt, evident, false