Antena Meniu Search
x

Rybar: Documentele secrete de la Pentagon au fost scurse intenţionat de SUA pentru a păcăli Rusia

În timp ce presa internaţională se întreabă cine este în spatele scurgerilor de informaţii de la Pentagon iar SUA au anunţat că investighează cum au ajuns rapoartele sensibile, unele cu marcaj "top secret", publicate pe reţele de socializare, bloggerii militari ruşi pro-Kremlin favorizează ipoteza unei operaţiuni deliberate de război psihologic.

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 16:56

Rybar: Documentele secrete de la Pentagon au fost scurse intenţionat de SUA pentru a păcăli Rusia
Pentagon - Getty Images

Rybar, un canal de Telegram pro-rus, de analiză militară, citat de CNN, Bloomberg sau Institutul pentru Studiul Războiului, consideră că scurgerea de documente de la Pentagon este una controlată şi deliberată pentru a induce în eroare conducerea militară rusă.  

Canalul care are legături cu FSB-ul, Kremlinul şi cu grupul paramilitar Wagner a devenit popular de la începutul invaziei ruse în Ucraina pentru actualizările zilnice și hărțile detaliate ale câmpului de luptă, precum și prin accesul la coordonate ale pozițiilor ucrainene și ale unor obiective strategice.

Rybar scrie că totul este o campanie masivă a americanilor de dezinformare, inclusiv informaţiile că direcţia de atac pentru contraofensiva ucraineană va fi în sud. Pentagonul a numit publicarea celor peste 100 de documente sensibile "un coşmar".

"Din întâmplare, cu doar câteva săptămâni înainte de contraofensiva la scară largă a Forțelor Armate ale Ucrainei, astfel de documente TOP SECRET au apărut în mod convenabil pe net. Totul pare o scurgere controlată și o campanie masivă de dezinformare.

Pe acelaşi subiect

Acest lucru este confirmat și de sprijinul informațional pe scară largă din partea giganților mass-media The Wall Street Journal, The Washington Post, CNN și alții care se întrec în încercarea de a arăta cât de pregătite de luptă sunt Forțele Armate ale Ucrainei și încurajând pe toate căile conducerea politico-militară rusă să facă o greșeală" scrie canalul cu peste 1 milion de abonaţi. 

"În timp ce Rusia se bucură că Ucraina nu are blindate sau rachete antiaeriene, Occidentul continuă să aprovizioneze Forțele Armate ale Ucrainei. Numirea în mod public a regiunilor din sud ca direcție principală de contraofensivă poate fi înşelătoare, oricât de evidentă ar fi. 

Contraofensiva poate începe chiar şi undeva în regiunea Belgorod sau Briansk. În regiunea Harkov, lângă granița cu Federația Rusă, se remarcă o grupare de mii de soldaţi ucraineni - inclusiv o brigadă mecanizată. Cu toate astea, Forțele Armate ale Ucrainei aflate în stadiul de pregătire chiar au avut și continuă să aibă probleme, iar în unele brigăzi - destul de semnificative. Presiunea timpului, lipsa oamenilor, a armelor afectează calitatea formațiunilor antrenate, iar acest lucru este cu siguranță luat în considerare în SUA. 

Iar în cazul în care eșuează planul anunțat de "a cuceri Crimeea", această presupusă scurgere de informații secrete va face posibilă justificarea eșecului împotriva Rusiei dând vina pe incapacitatea Forțelor Armate ale Ucrainei de a implementa în mod corespunzător asistența militară acordată de Occident" mai susţine Rybar. 

"Cât de adevărate sunt aceste date? Nu este un secret pentru nimeni că, în ultimele luni, țările occidentale au pregătit formațiuni ucrainene pentru o ofensivă. Pe baza structurii forțelor armate combinate ale NATO, s-au format două corpuri de armată în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, care includeau, printre altele, brigăzile indicate în documente. Dacă ne uităm la datele finalizării preliminare a pregătirii noilor formațiuni și a transferului de arme și echipamente militare, putem concluziona că informațiile de la sfârșitul lunii februarie nu erau departe de realitate. Obținerea acestor informații din spaţiul public nu este o problemă atât de mare: am scris despre asta la începutul lunii februarie.

Cu toate acestea, în realitate, datele s-au schimbat cu mult timp în urmă: au apărut diverse dificultăți legate de forța de luptă, furnizarea de echipamente și alte arme. Ca urmare, din listă, doar brigăzile macanizate 47, 67, 117 și 118 sunt acum pe deplin pregătite pentru luptă, pentru restul pregătirea a fost amânată pentru mai-iunie a acestui an, iar brigada a 5-a amânată până în decembrie. Deci sunt aceste date reale? Pe listele comasate de la sfârșitul lunii februarie apar doar nouă brigăzi, dar erau pregătite mai bine de 20 de formațiuni în diferite zone de antrenament din Ucraina și din țările occidentale.... În acest moment, Forțele Armate ale Ucrainei au 12 formațiuni pregătite pentru luptă (într-o măsură sau alta), cu şanse reale de a fi folosite în campania de primăvară-vară. Și alte 13 sunt în proces de formare." mai scrie Rybar.

Pe 25 noiembrie 2022, Mihail Zvinchuk, un fost membru al serviciului de presă al Ministerului rus al Apărării, a confirmat într-un interviu că el și "colegul" său Denis Shchukin se află în spatele canalului Rybar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rybar: Documentele secrete de la Pentagon au fost scurse intenţionat de SUA pentru a păcăli Rusia