Antena Meniu Search
x

SADISM PUR! Jihadiştii Statului Islamic s-au dat drept poliţişti şi i-au UCIS cu sânge rece pe femeile şi copiii care îi primeau cu bucurie la Mosul

Membri ai grupării Statul Islamic s-au drept membri ai forţelor irakiene de securitate şi au ”executat” cel puţin 15 civili care îi primeau cu bucurie în centrul Mosulului, au anunţat marţi oficiali irakieni.

Membri ai grupării Statul Islamic s-au drept membri ai forţelor irakiene de securitate şi au ”executat” cel puţin 15 civili care îi primeau cu bucurie în centrul Mosulului, au anunţat marţi oficiali irakieni.

Îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti, jihadişti au intrat luni în sectoare din vechiul oraş, pretinzând că sunt forţe federale. Ei au dorit să semene frica în rândul populaţiei, au declarat Comandamentul comun pentru operaţiuni şi un reprezentant local.

”Banda teroristă Daech (acronimul arab al Statului Islamic) a comis ieri (luni) dimineaţă o crimă oribilă într-un sector al vechiului oraş, la Mosul”, anunţă într-un comunicat Comandamentul comun pentru operaţiuni, care coordonează lupta împotriva Statului Islamic în Irak.

Jihadiştii au ”tras în femei şi copii care îi primeau cu bucurie”, se arată în comunicat, care nu precizează numărul victimelor.

Hossameddine al-Abbar, un membru al Consiliului provincial Ninive, a cărei capitală este Mosulul, a declarat pentru AFP că cel puţin 15 civili au fost ucişi.

”Membrii Daech, unii dintre ei îmbrăcaţi în uniforme ale poliţiei federale, au intrat în sectorul Al-Maidan, în oraşul vechi. Ei erau la bordul unor vehicule negre şi se comportau ca nişte eliberatori. Oamenii i-au primit cu bucurie, dar ei i-au reţinut pe unii dintre ei şi au executat cel puţin 15 persoane”, a precizat Abbar.

Forţele irakiene, susţinute de coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Statele Unite, au lansat pe 17 octombrie o vastă ofensivă cu scopul de a recuceri Mosulul de la Statul Islamic, un oraş situat în nordul Irakului asupra căruia gruparea ultraradicală a preluat controlul în iunie 2014.

La sfârşitul lui ianuarie, ele au reuşit să recucerească partea de est a acestui oraş, tăiat în două de fluviul Tigru.

De la 19 februarie, ele duc o bătălie cu scopul de a recuceri partea de vest a oraşului, în care s-au baricadat combatanţi jihadişti.

Înaintarea le este îngreunată de prezenţa a numeroşi civili şi de configuraţia cartierelor, cu străduţe înguste.

Aproximativ 100 de jihadişti se află în continuare în Mosulul de Vest, cei mai mulţi în oraşul vechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » SADISM PUR! Jihadiştii Statului Islamic s-au dat drept poliţişti şi i-au UCIS cu sânge rece pe femeile şi copiii care îi primeau cu bucurie la Mosul