Antena Meniu Search
x

Salariul minim a crescut cu 300% în Venezuela, dar nu ajunge nici măcar pentru 1 kg de carne. Cât înseamnă 7 milioane de bolivari

Situaţie dramatică în Venezuela. Guvernul aproape a triplat salariul minim sâmbătă, dar suma nu ajunge nici măcar pentru a cumpăra un kilogram de carne.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.05.2021, 18:11

Bancnotă bolivari
Salariul minim a crescut cu 300% în Venezuela, dar nu ajunge nici măcar pentru 1 kg de carne - Profimedia

Ministrul Muncii, Eduardo Pinate, a anunțat creșterea salariului minim la un miting May Day din Caracas, în faţa susţinătorilor guvernului. Economia de zi cu zi a ţării funcționează acum în principal în dolari din cauza inflaţiei.

Cât înseamnă şapte milioane de bolivari

Noul salariu minim lunar acordat muncitorilor este de șapte milioane de bolivari, sumă fiind echivalentul a 2.5 dolari (10.20 RON). Un kilogram de carne în Venezuela costă însă a proximativ 3.75 dolari (14.28 RON).

Producătorul de petrol se află în al patrulea an de hiperinflație și al optulea an de recesiune, timp în care Venezuela trece prin cea mai gravă criză economică din istoria sa modernă, potrivit France 24.

Pe acelaşi subiect

Guvernul de stânga al președintelui Nicolas Maduro se află sub sancțiuni internaționale susținute de Statele Unite, care presează pentru demiterea sa și nu-l recunoaște ca președinte legitim al țării.

Maduro a încetat să anunțe creșterea salariilor cu multă fanfară, așa cum se făcea în zilele mentorului și predecesorului său, regretatul socialist Hugo Chavez.

Mai mult, această ultimă majorare nici măcar nu a fost publicată în gazeta oficială a guvernului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Salariul minim a crescut cu 300% în Venezuela, dar nu ajunge nici măcar pentru 1 kg de carne. Cât înseamnă 7 milioane de bolivari