Antena Meniu Search
x

Salariul minim legal în Germania va creşte din octombrie. Decizia ar putea afecta 6,2 milioane de oameni

Salariul minim legal în Germania va creşte la 12 euro pe oră în octombrie, după un vot al Bundestagului de vineri, relatează dpa, potrivit Agerpres. Creșterea ar putea afecta 6,2 milioane de oameni, dintr-o populație activă activă de 45,2 milioane de persoane, potrivit  AFP. 

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 16:27

Salariul minim legal în Germania va creşte din octombrie. Decizia ar putea afecta 6,2 milioane de oameni
Muncitori care culeg căpșuni în Germania - Profimedia

Creşterea salariului minim a fost aprobată cu voturile coaliţiei de centru-stânga - social-democraţi (SPD), Verzi şi liberal-democraţi - precum şi ale formaţiunii de stânga Die Linke.

Opoziţia conservatoare şi formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania s-a abţinut. Aproape 2 milioane de oameni câștigă salariul minim în Germania potrivit lui Carsten Brzeski, economist la ING, citat de CNN. Însă decizia are impact asupra unui număr mai mare de salariați deoarece foarte multe sectoare leagă salariul de cel minim 

În prezent, salariul minim în Germania este de 9,82 euro pe oră, 1.584 euro pe lună  iar de la 1 iulie va creşte la 10,45 euro pe oră. 

În acelaşi timp, remuneraţia maximă pentru aşa-numitele "joburi cu timp redus" va creşte de la 450 de euro, la 520 de euro în octombrie.

Pe acelaşi subiect

Ministrul muncii Hubertus Heil a spus că femeile şi lucrătorii din fosta Germanie de Est vor fi principalii beneficiari ai creşterii salariului minim. 

Creșterea salariului minim înseamnă o creștere a salariului pentru peste 6 milioane de oameni din întreaga țară, a declarat la începutul anului ministrul Muncii, Hubertus Heil.

Cancelarul german Olaf Scholz (SPD) a făcut din creşterea salariului minim una dintre promisiunile-cheie ale campaniei sale electorale de anul trecut.

Mai mulţi vorbitori au afirmat în cadrul dezbaterii că inflaţia ridicată este unul dintre motivele pentru care creşterea este vitală.

Partidele de opoziţie au argumentat că salariul minim nu va proteja oamenii de noi creşteri ale preţurilor şi că există alte moduri de a creşte puterea de cumpărare menţinând economia Germaniei competitivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Salariul minim legal în Germania va creşte din octombrie. Decizia ar putea afecta 6,2 milioane de oameni