Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Săptămâna de Aur" în China. Aproape 2 mld. de locuitori vor călători cu ocazia Zilei Naţionale, sărbătorită pe 1 octombrie

Autorităţile din China se aşteaptă ca 1,94 miliarde de locuitori să călătorească pe teritoriul ţării în perioada de zile libere care începe marţi şi care, de obicei, reprezintă un indicator-cheie anual al consumului în uriaşa republică asiatică, transmite luni agenţia EFE, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 15:39

Aproape 2 mld. de locuitori vor călători cu ocazia Zilei Naţionale, sărbătorită pe 1 octombrie Aproape 2 mld. de locuitori vor călători cu ocazia Zilei Naţionale, sărbătorită pe 1 octombrie - Profimedia

Ziua de 1 octombrie va marca cea de-a 75-a aniversare a întemeierii Republicii Populare Chineze şi începutul aşa-numitei "Săptămâni de Aur", o perioadă de vacanţă care va dura până marţea viitoare.

Ministerul chinez al Transporturilor a estimat luni pe site-ul său că vor fi efectuate pe teritoriul ţării aproximativ 277 de milioane de călătorii în fiecare zi a perioadei de vacanţă, o creştere de 0,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 19,4% mai mult decât în 2019.

Se preconizează că peste 80% din deplasările din timpul Săptămânii de Aur vor fi efectuate cu vehicule private, ajungându-se la 1,526 milioane de călătorii. Taxele de pe autostrăzi vor fi suspendate pentru vehiculele mici în perioada 1-7 octombrie.

Articolul continuă după reclamă

Revigorare a consumului în China

După ce China a anunţat săptămâna trecută un pachet pentru stimularea investitorilor, aşteptat de aceştia din urmă, economistul Tian Yun, citat luni de cotidianul de stat Global Times, a declarat că "aceste măsuri de sprijin au crescut aşteptările", ceea ce s-ar putea traduce printr-o revigorare a consumului. Unele oraşe, precum Shanghai (est), au distribuit cupoane de reducere pentru hoteluri şi cinematografe.

Potrivit agenţiei de turism locale Trip, se estimează că 60% dintre turişti vor efectua călătorii pe distanţe lungi în perioada celor şapte zile libere, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă comparativ cu procentul de 39% estimat anul trecut.

Costurile de transport sunt reduse

Unul dintre factorii care determină această tendinţă este reducerea costurilor de transport, cu până la 20% pentru tarifele aeriene comparativ cu anul trecut, potrivit mass media locale.

Cu toate acestea, unele persoane preferă să evite aglomeraţia şi creşterea preţurilor în unele unităţi hoteliere, mai ales într-o perioadă marcată de incertitudine în a doua economie mondială.

Mass media locale au relatat că mai multe localităţi au organizat activităţi pentru creşterea turismului cultural, în plină expansiune în China în ultimii ani, în speranţa de a stimula consumul în zilele de sărbătoare.

Republica Populară Chineză sărbătoreşte Ziua naţională la 1 octombrie, ziua proclamării Republicii Populare Chineze în 1949.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Ştiri externe » "Săptămâna de Aur" în China. Aproape 2 mld. de locuitori vor călători cu ocazia Zilei Naţionale, sărbătorită pe 1 octombrie