Antena Meniu Search
x

Video Șapte vieți curmate în Ajunul Crăciunului: Salvatorii au mai recuperat un cadavru, după ce autocarul a plonjat de pe un pod într-un râu din Spania

Serviciile de urgență din Spania au confirmat un al șaptelea deces după ce un autocar a plonjat de pe un pod într-un râu în ajunul Crăciunului, relatează BBC. Luni, salvatorii au recuperat cadavrul unei femei din râul Lerez, în regiunea nord-vestică Galicia.

de Redactia Observator

la 27.12.2022, 11:46

Salvatorii au mai recuperat un cadavru, după ce autocarul a plonjat de pe un pod într-un râu din Spania
Salvatorii au mai recuperat un cadavru, după ce autocarul a plonjat de pe un pod într-un râu din Spania - Profimedia Images; Twitter via Guardia Civil

Două persoane, inclusiv șoferul, au fost rănite după ce vehiculul care se deplasa de la Lugo la Vigo a căzut de la o înălțime de aproximativ 30 de metri în râul care curge rapid. Oficialii spun că vremea nefavorabilă ar fi putut provoca accidentul. Șoferul autobuzului a fost testat negativ pentru alcool și droguri.

Salvatorii au descoperit şapte cadavre

Echipele de salvare și-au încheiat inițial căutările în apropierea satului Pedre, nu departe de capitala regională a Galiciei, Santiago de Compostela, în ziua de Crăciun (duminică), după ce au găsit șase cadavre. Dar au reluat operațiunea după ce un pasager supraviețuitor a declarat că o prietenă cu care călătorea nu se afla pe lista oficială a victimelor.

Femeia nu a fost dată dispărută deoarece nimeni nu o aștepta, a declarat un purtător de cuvânt al poliției Guardia Civil pentru agenția de presă AFP. Corpul ei a fost reperat de un elicopter în râu luni dimineață.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Serviciile de urgență au fost alertate pentru prima dată despre incident de către un șofer care trecea prin zonă și care le-a spus că lipsește o secțiune din bariera de siguranță a podului. Câteva minute mai târziu, unul dintre supraviețuitori a sunat din interiorul autobuzului, care se umplea rapid de apă. Acest lucru a ajutat echipele de salvare să localizeze locul accidentului.

Printre cei aflați la bord se aflau persoane care tocmai își vizitaseră apropiații la o închisoare din centrul Galiciei, adaugă AFP, citând presa locală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Șapte vieți curmate în Ajunul Crăciunului: Salvatorii au mai recuperat un cadavru, după ce autocarul a plonjat de pe un pod într-un râu din Spania