Antena Meniu Search
x

Sarbatoare fastuoasa de Ziua Nationala a Frantei

Parisul a imbracat tinuta de sarbatoare cu ocazia Zilei Nationale a Frantei. Milioane de oameni din intreaga lume au urmarit amplul program de festivitati dedicate evenimentului, al carui punct fierbinte a fost faimosul bulevard Champs-Elysees.

Vezi și

Acolo a avut loc celebra parada militara, cel mai important si cel mai asteptat moment al zilei. Peste 4,800 de soldati si 260 de vehicule militare au defilat in capitala franceza.

Francois Hollande a sosit la Arcul de Triumf cu cateva minute inainte de inceperea defilarii pentru a inspecta, conform traditiei, trupele participante. Insotit de generali, presedintele Frantei s-a indreptat apoi cu vehiculul de comanda spre faimosul bulevard Champs-Elysees, unde a fost amplasata tribuna oficiala.

A urmat intonarea imnului Frantei, La Marseillaise, moment ce a ridicat intreaga tribuna oficiala in picioare.

Orizontul capitalei franceze a fost colorat in albastru, alb si rosu de catre aviatorii de elita ai Republicii. 58 de avioane au facut spectacol pe cerul Parisului.

Primele care au deschis parada au fost trupele militare din Mali. Cei 60 de soldati au defilat alaturi de omologii din unitatile franceze care au participat la operatiunile din tara africana. Au urmat militari, pompieri, politisti si elevi ai scolilor militare franceze.

Trupele calare ale Garzii Republicane au marsaluit in pas de sarbatoare pe Champs-Elysees, pentru ca, apoi, 260 de blindate sa ia ochii spectatorilor. Milioane de oameni au urmarit spectacolul transmis de zeci de televiziuni din toate colturile lumii. Festivitatile s-au incheiat cu un deosebit spectacol de artificii, iar concertele au rasunat pe strazile Parisului pana dupa miezul noptii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Sarbatoare fastuoasa de Ziua Nationala a Frantei