Antena Meniu Search
x

CUTREMURĂTOR! Satul în care aproape fiecare localnic şi-a vândut un rinichi! Sărăcia încă îi bântuie pe cei din „Valea Rinichiului“

Sărăcia este greu de îndurat, atât de greu încât unii oameni ajung să îşi vândă părţi din propriul corp pentru a avea cu ce hrăni copiii. Satul Hokse, Nepal, găzduieşte cei mai mulţi donatori de rinichi pe metrul pătrat din lume

Sărăcia este greu de îndurat, atât de greu încât unii oameni ajung să îşi vândă părţi din propriul corp pentru a avea cu ce hrăni copiii. Satul Hokse, Nepal, găzduieşte cei mai mulţi donatori de rinichi pe metrul pătrat din lume

Numit "Valea Rinichiului", Hokse a devenit cunoscut datorită unor poveşti cutremurătoare. Sărăcia i-a împins pe localnici să-şi vândă rinichii celor care se ocupă cu traficul de organe umane.

VÂNĂTORII DE ORGANE, oameni fără milă.

Brokerii de organe vin în mod regulat în satul Hokse, dar şi în zonele învecinate, şi adesea reuşesc să-i păcălească pe oameni să călătorească în sudul Indiei ca să facă operaţia de recoltare a rinichiului contra unor sume mici de bani.

Profitând de ignoranţa oamenilor, aceştia inventează tot felul de poveşti, cum ar fi că omul are nevoie numai de un singur rinichi ca să trăiască şi că celălalt organ este în plus.

Mai mult, unora li s-a spus că după extirpare, rinichiul va creşte la loc. DOAR 2.000 de dolari primesc cei care pică în plasa “vânătorilor”.

Însă abia acum urmează partea cu adevărat tragică. În ultimii ani, sute de persoane au fost răpite pentru a le fi furate organele vitale vândute apoi pe sume exorbitante. Cu puţinii bani primiţi, locuitorii îşi construiesc noi case sau oferă copiilor posbilitatea de a merge la şcoală. Sacrificiul începe abia în momentul în care banii se termină, iar donatorii nu mai pot munci.

Anul trecut, revista „Time“ relata cazul unui localnic, Kenam Tamang, care a fost atras într-o cursă cu ajutorul ginerelui său. Acesta din urmă i-a promis că-l ajută să primească o slujbă mai bună în Chennai, India, dar acolo s-a dovedit că era înţeles cu traficanţii de organe.

„Am fost dus la un spital şi mi-au spus că îmi vor lua rinichiul. Apoi mi-au explicat că voi primi şi o sumă de bani şi că nu voi avea probleme de sănătate. Ba chiar mi-au spus că rinichiul o să crească la loc“, a relatat acesta, potrivit Adevărul.ro.

Valea Rinichiului, RAIUL COMERCIANŢILOR de ORGANE!

După cutremurul din 25 aprilie care a afectat o mulţime de familii din zonă, locul a redevenit un adevărat rai pentru comercianţii de organe.

Estimările arată că în Nepal au loc 10.000 de astfel de operaţiuni pe piaţa neagră, în urma cărora sunt vânduţi aproximativ 7.000 de rinichi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » CUTREMURĂTOR! Satul în care aproape fiecare localnic şi-a vândut un rinichi! Sărăcia încă îi bântuie pe cei din „Valea Rinichiului“