Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scandal în Costa Rica, după ce Elena Udrea s-a plâns de condiţiile de detenţie. Autorităţile au pus-o la punct

E scandal în Costa Rica, după ce Elena Udrea s-a plâns de condiţiile de detenţie. Autorităţile au pus-o la punct şi au dezvăluit presei condiţiile în care fostul ministru stă în închisoare.

de Redactia Observator

la 07.11.2018 , 09:51

Elena Udrea şi Alina Bica sunt încarcerate în Costa Rica şi se plâng de condiţiile de detenţie Scandal în Costa Rica, după ce Elena Udrea s-a plâns de condiţiile de detenţie. Autorităţile au pus-o la punct - Captură video

E scandal în Costa Rica, după ce Elena Udrea s-a plâns de condiţiile de detenţie. Autorităţile au pus-o la punct şi au dezvăluit presei condiţiile în care fostul ministru stă în închisoare.

Avocata Alinei Bica, Laura Vicol, a făcut mai multe declaraţii în presa din românia despre condiţiile de coşmar în care ar sta Elena Udrea în închisoare, în Costa Rica: "Este teribil! E groaznic. Au dormit cu trei sau patru femei în acelaşi pat, e mizerie, violenţă, nu sunt gardieni acolo."

Avocata, scrie lateja.cr, spune că Elena Udrea a ales să nu o ia pe fetiţa sa în închisoare de frica unor boli.

Articolul continuă după reclamă

În replică, Ministerul Justiţiei şi Păcii de la San Juan a făcut publice condiţiile de detenţie şi spune că ceea ce a ajuns în presa română de departe de realitate.   

Pe acelaşi subiect

"Cele două românce sunt închise în modulul A2. După cum se ştie, închisoarea Vilma Curling nu e supraaglomerată şi fiecare dintre deţinute are propriul pat. Modulul este construit pentru 68 de persoane şi nu e supraaglomerat.", a declarat Jose Luis Bermudez, director în ministerul Justiţiei din Costa Rica. 

Acesta a mai spus sursei citate că nu s-a primit nicio plângere formală din partea Elenei Udrea, iar drepturile ei şi ale Alinei Bica au fost pe deplin respectate: "Nici măcar nu şi-au spălat o farfurie sau să îşi cureţe patul. Sunt oameni angajaţi pentru asta."

Elena Udrea poate să stea în închisoare cu fiica ei

În ceea ce priveşte situaţia Elenei Udrea şi a fiicei ei, directorul Jose Luis Bermudez spune că i s-a oferit posibilitatea de a locui alături de copil, în închisoare, dar până acum românca nu a cerut transferul într-un corp de clădire special amenajat pentru astfel de situaţii: "Nu există niciun risc pentru fetiţă, aşa cum a declarat avocata ei în România."

"Există o zănă exclusivă pentru femeile care se pregătesc să nască, sau care au născut, paturi pentru copii. Pot sta acolo alături de copiii lor până când aceştia împlinesc trei ani. E curat, sunt pătuţuri, scutece, asistente medicale, au o atenţie specială din partea personalului.", a spus Bermudez.

Acesta a mai adăugat că Elena Udrea îşi vede fiica de două ori pe zi, întodeauna la cerea ei.

Cererea de eliberare a Elenei Udrea a fost respinsă

Elena Udrea rămâne, în continuare, în arest în Costa Rica. Judecătorul a decis să respingă cererea de eliberare, în urma audierilor care au avut loc vineri.

”Cererea de eliberare înaintată de apărarea doamnei Udrea a fost respinsă. Cetățeanul român va rămâne în arest preventiv”, a transmis procurorul.

Pe 3 octombrie, Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate în Costa Rica. Fostul ministru al turismului a fost săltată chiar din stradă.

Arestarea a avut loc la cererea autorităților române, care cer extrădarea lor. Elena Udrea și Alina Bica sunt în arest preventiv pentru o perioadă de 2 luni, timp în care autoritățile din Costa Rica procesează cererile de extrădare înaintate de partea română.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Scandal în Costa Rica, după ce Elena Udrea s-a plâns de condiţiile de detenţie. Autorităţile au pus-o la punct