Meniu
Search
x

Video Scandalul petrecerii de Crăciun din biroul lui Boris Johnson. Distracţie fără limite, în timp ce Londra era în lockdown

Un videoclip în care se vorbeşte despre o petrecere din spatele uşilor închise a generat un scandal uriaş în Regatul Unit. În decembrie, când Anglia era în plină izolare, biroul prim-ministrului se distra în Downing Street. Toate acestea, cu o zi înainte să se introducă noi restricţii de sărbători. Fosta purtătoare de cuvânt a premierului deja a demisionat, iar petrecerea ar putea să îl coste funcţia chiar pe Boris Johnson.

De Redactia Observator la 09.12.2021, 14:15
Vezi și

Cele 40 de secunde au fost publicate de o celebră televiziune britanică şi o înfăţişează pe Allegra Stratton în timpul unei conferinţe de presă - exerciţiu. Colegii ei din departamentul de presă o întreabă despre existenţa unor petreceri la Downing Street iar ea, printre râsete şi glume, recunoaşte că s-au servit aperitive şi băutură în timp ce întreabă şi răspunsurile corecte la anumite întrebări. Imaginile datează de anul trecut, când tot Regatul era în carantină. Nimeni nu avea voie afară, cu anumite excepţii, iar adunările erau strict interzise. 

Odată cu apariţia clipului, ţara a izbucnit. Iar fostul purtător de cuvânt al premierului Johnson a demisionat. "Voi regreta acele remarci pentru tot restul vieţii și îmi cer scuze tuturor celor de acasă", a declarat Allegra Stratton. "E înregistrat ... Această petrecere falsă a fost, de fapt, o întâlnire de afaceri ... Şi nu a existat distanţare socială".

Boris Johnson, raportat la poliţie pentru încălcarea restricţiilor anti-COVID

Scandalul a izbucnit încă de săptămâna trecută, când mai multe publicaţii britanice au aflat ce s-a întâmplat în spatele uşilor închise, în plină pandemie. Prim-ministrul britanic a fost raportat la poliţie de un parlamentar laburist pentru că la reşedinţa sa din Downing Street ar fi avut loc anul trecut cel puţin două petreceri în timp ce erau în vigoare restricţii impuse în contextul pandemiei. Interogat în Parlament, Boris Johnson a negat în repetate rânduri. "Pot înţelege cât de frustrant poate fi să crezi că cei care au stabilit nişte reguli nu le respectă", a spus Boris Johnson.

"E o mare ruşine! Când oamenii sunt în spital şi mor sau sunt bolnavi, nu îşi pot vedea familiile, ei fac o petrecere", comentează un englez. Reţelele sociale au fost inundate cu meme-uri la adresa prim-ministrului şi a personalului care a organizat petrecerea. Poliția Metropolitană a anunţat că nu va ancheta cazul pentru că nu există suficiente dovezi. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Scandalul petrecerii de Crăciun din biroul lui Boris Johnson. Distracţie fără limite, în timp ce Londra era în lockdown