Antena Meniu Search
x

Video Scene apocaliptice în mai multe colţuri ale lumii după ce natura şi-a dezlănţuit furia: ''Preţul plătit a fost oribil şi tragic''

O furtună cât un potop a făcut prăpăd în New York. Pentru prima dată în istoria metropolei a fost decretată stare de urgenţă din cauza inundaţiilor. Sunt cel puţin 22 morţi şi cartiere întregi sub ape. Prăpăd a fost şi în New Jersey, unde a lovit şi o tornadă.

de Redactia Observator

la 02.09.2021, 22:32

Vezi și

Sunt scene pe care metropola americană nu le-a mai trăit în ultimii 100 de ani. Retrogradată la furtună tropicală, Ida a lovit New York-ul cu forţa unui uragan şi a paralizat complet oraşul care nu doarme niciodată. Viitura a umplut de apă staţiile de metrou şi circulaţia a fost oprită. Oamenii au privit şocaţi de pe peroane cum puhoaiele vin spre ei. Haos a fost şi în traficul rutier. Sute de oameni au fost luaţi de ape cu maşini cu tot şi au avut nevoie de intervenţia poliţiei pentru a se salva. 

Celebrul Manhattan şi Central Park sunt sub ape, este prăpăd şi în cartierele Queens şi Bronx, după ce într-o singură oră a plouat, cât altădată într-o zi. Mulţi dintre cei care au fost prinşi de viitură în subsoluri şi parterul clădirilor nu au mai avut nicio şansă.  

Mayor Bill de Blasio, primar New York: Am văzut o furtună înfricoşătoare noaptea trecută, cum nu am mai văzut niciodată înainte şi este o realitate cu care trebuie să ne confruntăm. Din păcate, preţul plătit de unii dintre locuitorii din New York a fost oribil şi tragic.  

În New Jersey o tornadă a spulberat totul în cale. Mai multe cartiere arată ca după un bombardament, după ce rafalele de vânt au depăşit şi 200 de km/h.  

Pe acelaşi subiect

Familii întregi au rămas fără munca de-o viaţă

Pe malul european al Oceanului Atlantic, Spania a fost şi ea sub ape. În oraşul Alcanar, din Catalonia, sute de familii au rămas fără nimic după o viitură uriaşă. 

Şi regiunea capitalei Madrid a fost paralizată de ploi. 80 de litri de apă pe metru pătrat au căzut în câteva zeci de minute. Potopul a dat peste cap circulaţia rutieră şi feroviară, iar serviciile de urgenţă au avut sute de solicitării de la oamenii înconjuraţi de ape. Pentru doi turişti germani, salvatorii au ajuns prea târziu. Ei s-au înecat în această dimineaţă, după ce au ignorat toate avertizările şi au intrat în marea agitată. 

Mai aproape de noi, la Soci, o trombă formată pe Marea Neagră a devastat o porţiune de plajă. 

Meteorologii ne avertizează că trebuie să ne obişnuim cu astfel de fenomene. Ultimul raport despre climă atrage atenţia că numărul dezastrelor naturale a crescut de cinci ori în ultima jumătate de secol şi a dus la peste 2 milioane de decese şi pagube materiale de peste 3.000 de miliarde de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Scene apocaliptice în mai multe colţuri ale lumii după ce natura şi-a dezlănţuit furia: ''Preţul plătit a fost oribil şi tragic''