Antena Meniu Search
x

Schimbări pentru turişti. Veneția interzice navelor de croazieră să mai intre în centrul istoric

Autoritățile italiene au aprobat interzicerea accesului navelor de croazieră în centrul istoric al Veneției. Ministrul Culturii a declarat, miercuri, că decizia a venit drept răspuns la o cerere din partea Unesco.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 01.04.2021, 19:50

Autoritățile italiene au aprobat interzicerea accesului navelor de croazieră în centrul istoric al Veneției
Veneția interzice navele de croazieră din centrul istoric - Profimedia Images
  • Navele de croazieră vor fi interzise în centrul istoric al Veneţiei
  • Autorităţile locale nu sunt la prima încercare de acest gen

Navele mari vor trebui acum să acosteze în portul industrial al orașului până când se va găsi o soluție permanentă. Criticii susțin că navele provoacă poluare și erodează bazele orașului, care suferă deja din cauza inundațiilor regulate.

Miercuri, miniștrii italieni au convenit că marile nave de croazieră și containere nu vor mai putea intra în canalul Giudecca al orașului, care duce la istorica Piață San Marco. Ministrul Culturii, Dario Franceschini, a salutat această mișcare, pe care a descris-o drept ''o decizie corectă, așteptată de ani de zile''.

Guvernul va organiza un ''apel pentru idei'', pentru alegerea unui terminal alternativ în oraș. În prezent, navele de croazieră nu pot intra în Veneția din cauza restricțiilor coronavirusului, dar absența lor a fost legată de îmbunătățirea calității apei în lagune.

S-a încercat implementarea procedurii şi în trecut

Presiunea de a interzice navele mari a venit încă din 2019, după ce o navă de croazieră s-a prăbușit într-un port din oraș, rănind cinci persoane. Cu toate acestea, nu a fost găsită nicio soluție permanentă, potrivit BBC

Inițiativele anterioare de oprire a traficului navelor de croazieră au eșuat, de asemenea. În 2013, guvernul a interzis navele care cântăresc mai mult de 96.000 de tone de pe canalul Giudecca, dar legislația a fost ulterior schimbată. Alte planuri de deviere a navelor de croazieră din centrul Veneției au fost anunțate în 2017, dar nu au fost niciodată puse în aplicare în totalitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Schimbări pentru turişti. Veneția interzice navelor de croazieră să mai intre în centrul istoric