Antena Meniu Search
x

Scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta a II-a, care nu poate fi deschisă timp de 63 de ani. Cui îi este adresat mesajul

O scrisoare secretă scrisă de regină a fost găsită într-un seif și nu poate fi deschisă pentru încă 63 de ani. Regina Elisabeta a II-a a decedat joi în castelul său scoţian de la Balmoral, după ce în cursul zilei de miercuri starea ei de sănătate s-a deteriorat.

de Maria Dogaru

la 11.09.2022, 10:11

Potrivit indicațiilor clare ale reginei, ar ura să fie deschis în 2085
Scrisoarea secretă scrisă de Regina Elisabeta a II-a, care nu poate fi deschisă timp de 63 de ani. Cui îi este adresat mesajul - Profimedia

Nici măcar personalul reginei nu știe ce conține biletul și tot ce se poate afla, în afară de instrucțiunile Reginei despre când ar trebui deschis. După moartea Reginei, națiunea a intrat acum într-o perioadă de doliu care va fi respectată de vineri până la șapte zile după înmormântarea ei. Biletul se adresează locuitorilor din Sydey și, potrivit indicațiilor clare ale reginei, ar urma să fie deschis în 2085, potrivit The Sun.

Scrisoarea, care este semnată de Regina, este adresată „Dreptului și Onorabilului Primar al Sydney-ului, Australia”.

"Salutari. Într-o zi potrivită aleasă de dumneazvastră, în anul 2085 vă rog să deschideți acest plic și să transmiteți cetățenilor din Sydney mesajul meu către ei”, se arată în scrisoare.

În 2009, s-a constatat că în timpul vizitei din 1970 cuplul regal a fost ținta unui complot de asasinat

Pe acelaşi subiect

Clădirea QVB a fost deschisă în 1898 și a fost numită în onoarea Jubileului de diamant al Reginei Victoria de atunci. Clădirea a fost aproape demolată pentru spațiu civic și parcare auto în 1959. Monarhul britanic rămâne șeful statului Australiei, iar regele Carol este reprezentat acolo de guvernatorul general. La un referendum din 1999, australienii au votat pentru menținerea reginei ca șef de stat.

Majestatea Sa a vizitat țara de 16 ori, prima ei vizită fiind în 1954, la doar doi ani după ce a urcat pe tron. Alți membri ai familiei regale au făcut, de asemenea, vizite în Down Under, cea mai recentă fiind a Prințul William și Kate Middleton, în 2020. Când regina Elisabeta, în vârstă de 27 de ani, a aterizat pe aeroportul din Sydney, a devenit primul monarh care a pus piciorul pe pământul australian. Potrivit rapoartelor din acea vreme, Regina și Ducele de Edinburgh au primit „cel mai tumultuos salut pe care Sydney l-a oferit vreodată unui vizitator”.

Cuplul regal s-a întors în Australia în 1963 pentru sărbătorile jubileului din Canberra, la 50 de ani de la denumirea capitalei. Regina s-a întors în Australia în 1970 pentru a sărbători bicentenarul căpitanului James Cook, navigând pe coasta de est a Australiei.

În 2009, s-a constatat că în timpul vizitei din 1970 cuplul regal a fost ținta unui complot de asasinat.

Fostul detectiv Cliff McHardy a spus că „planul nesofisticat” consta în plasarea unui buștean mare de lemn peste șinele de cale ferată, în încercarea de a deraia trenul regal. Trenul a lovit buștenii, dar din fericire a rămas pe șine. Au urmat mai multe vizite în Australia în 1973, 1974 și 1977, când Majestatea Sa a ajutat Australia să sărbătorească etapele importante. Ultima vizită a Reginei a fost numită „turul ei de adio”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta a II-a, care nu poate fi deschisă timp de 63 de ani. Cui îi este adresat mesajul