Antena Meniu Search
x

Regina Elisabeta a II-a, singurul şef de stat care a declarat deschise două ediţii ale Jocurilor Olimpice. Thomas Bach: "Am pierdut un mare susţinător al sportului"

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, i-a adus un omagiu reginei Elizabeth a II-a, despre care a spus că a fost "un mare susţinător al sportului şi al Mişcării Olimpice".

de Redactia Observator

la 10.09.2022, 11:38

Regina Elisabeta a II-a, singurul şef de stat care a declarat deschise două ediţii ale Jocurilor Olimpice - Profimedia

"Odată cu trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, am pierdut un mare susţinător al sportului şi al Mişcării Olimpice. Majestatea Sa a fost singurul şef de stat care a declarat deschise două ediţii ale Jocurilor Olimpice", a afirmat Thomas Bach, potrivit news.ro.

Regina Marii Britanii a deschis oficial Jocurile Olimpice Montreal 1976,cele la care Nadia Comăneci a scris istoria modernă a gimnasticii şi la care a primit prima notă de 10.00, şi JO Londra 2012.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Regina Elisabeta a II-a a decedat joi în castelul său scoţian de la Balmoral, după ce în cursul zilei de miercuri starea ei de sănătate s-a deteriorat. Fusese plasată sub supraveghere medicală, iar ultimele clipe le-a petrecut în liniște și seninătate, alături de famile. Fiul ei, Prințul Charles, va prelua tronul Regatului Unit și va deveni Regele Charles al III-lea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a II-a, singurul şef de stat care a declarat deschise două ediţii ale Jocurilor Olimpice. Thomas Bach: "Am pierdut un mare susţinător al sportului"