Antena Meniu Search
x

Video Seceta afectează din nou Europa de Vest. Măsuri drastice în Franța și Italia, pentru a salva orice picătură de apă

Seceta a lovit, din nou, Europa. După episodul arid din 2022, ţările din Vest trec printr-un scenariu identic. Apele şi râurile din Italia au atins cote istorice pentru luna februarie, iar în Alpi nu mai e zăpadă. Pentru francezi, aceasta ar fi cea mai secetoasă iarnă din ultimii 60 de ani. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 28.02.2023, 17:54

Vezi și

De aproape 40 de zile, în Franţa nu a mai căzut niciun strop de ploaie. În 87 de zone, oamenii sunt sfătuiţi să facă economie şi să folosească apa doar când au neapărat nevoie de ea. În condiţii de criză, preşedintele Macron anunţă măsuri de austeritate, un aşa numit plan de sobrietate, după modelul celui energetic. Printre altele, apele uzate vor fi refolosite. 

În Italia, peste 3 milioane de oameni trăiesc în zonele expuse la secetă severă

Pentru a salva orice picătură de apă, vor fi impuse şi aici măsuri de raţionalizare. Producţia de energie electrică în hidrocentrale şi irigarea culturilor agricole ar putea fi afectate. Cel mai rău este în nordul ţării. Râul Pad, cel mai mare din ţară, a scăzut cu 61%, iar în anumite porţiuni a secat complet. În Alpii italieni, spre dezamăgirea turiştilor, zăpada naturală a fost înlocuită de fâşii subţiri de zăpadă artificială. 

Seceta s-a extins până în nordul Spaniei, dar şi în Germania, Bulgaria, Turcia, Elveţia şi Austria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Seceta afectează din nou Europa de Vest. Măsuri drastice în Franța și Italia, pentru a salva orice picătură de apă