Meniu
Search
x

Secretarul general al NATO a declarat că Finlanda şi Suedia vor fi primite cu căldură în alianţă dacă decid să adere

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Finlanda şi Suedia vor fi "primite cu căldură” dacă decid să se alăture organizaţiei militare de 30 de naţiuni şi orice proces de aderare s-ar putea „derula rapid”, conform The Guardian, citat de news.ro.

De Redactia Observator la 29.04.2022, 09:53

„Este decizia lor”, a spus Stoltenberg. „Dar dacă decid să aplice, Finlanda şi Suedia vor fi primite cu căldură şi mă aştept ca acest proces să meargă rapid". El nu a oferit un interval de timp exact, dar a spus că cele două state s-ar putea aştepta la o oarecare protecţie în cazul în care Rusia ar încerca să le intimideze din momentul în care cererile lor de aderare sunt făcute şi până când se alătură oficial.

Stoltenberg a spus că este „încrezător că există modalităţi de a depăşi această perioadă intermediară într-un mod care este suficient de bun şi funcţionează atât pentru Finlanda, cât şi pentru Suedia”. Garanţia de securitate colectivă a NATO asigură că toate ţările membre trebuie să vină în ajutorul oricărui aliat atacat. Stoltenberg a adăugat că mulţi aliaţi NATO au promis şi au oferit un total de cel puţin 8 miliarde de dolari în sprijin militar Ucrainei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Secretarul general al NATO a declarat că Finlanda şi Suedia vor fi primite cu căldură în alianţă dacă decid să adere

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022