Antena Meniu Search
x

Secretarul general al ONU trage un semnal de alarmă: ''Fac apel la liderii mondiali să declare Stare de Urgenţă Climatică''

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut liderilor mondiali să declare Stare de Urgenţă Climatică în ţările lor, pentru a preveni efectele devastatoare ale încălzirii globale.

De Andreea Anghel la 12.12.2020, 18:23
Secretarul general al ONU a făcut apel la liderii mondiali să declare Stare de Urgenţă Climatică
Secretarul general al ONU Antonio Guterres a participat la summitul pe probleme de climă - Profimedia Images
  • Secretarul general al ONU a tras un semnal de alarmă cu privire la efectele încălzirii globale
  • Antonio Guterres a cerut liderilor ţărilor să ia în calcul declararea Stării de Urgenţă Climatică

În deschiderea summitului virtual pe probleme de climă, secretarul general al ONU Antonio Guterres a tras un semnal de alarmă cu privire la bunăstarea generaţiilor viitoare.

Acesta a ţinut să menţioneze că liderii mondiali ar trebui să declare Stare de Urgenţă Climatică în ţările pe care le conduc, pentru ca efectele încălzirii globale să fie diminuate, potrivit news.ro, citând surse Reuters.

''Poate cineva să nege că ne confruntăm cu o dramatică urgenţă? Din acest motiv, astăzi, fac apel la liderii mondiali să declare Stare de Urgenţă Climatică în ţările lor până ce se ajunge la neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon'', a declarat Antonio Guterres.

Schimbări nu suficient de rapide

Secretarul general al ONU a specificat că pachetele de redresare a economiei lansate în contextul pandemiei reprezintă o ocazie bună de a accelera tranziţia către un viitor cu mai puţine emisii. Însă, el a avertizat că acest aspect nu se întâmplă suficient de rapid.

''Până acum, membrii G20 cheltuie cu 50% mai mult în pachetele de stimulente şi salvare pe sectoare legate de producţia şi consumul de combustibil fosil decât pe energie cu emisii reduse de carbon. Este inacceptabil. Miile de miliarde de dolari necesare pentru recuperarea post-Covid reprezintă bani pe care îi împrumutăm de la generaţiile viitoare'', a afirmat secretarul general al ONU.

Mai mult de 70 de lideri mondiali participă la întâlnirea virtuală unde se caută soluţii pentru reducerea emisiilor, cu ocazia celei de-a cincea aniversări a Acordului climatic de la Paris.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Secretarul general al ONU trage un semnal de alarmă: ''Fac apel la liderii mondiali să declare Stare de Urgenţă Climatică''