Antena Meniu Search
x

Şeful OMS, semnal de alarmă în legătură cu noul val de infectări cu Covid-19: "Pandemia este un test şi lumea eşuează"

Tedros Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a ţinut să tragă un semnal de alarmă în legătură cu noul val de infectări cu Covid-19.

de Redactia Observator

la 21.07.2021, 13:32

Şeful OMS vrea o distribuire echitabilă a dozelor de vaccin anti-Covid la nivel global
Şeful OMS vrea o distribuire echitabilă a dozelor de vaccin anti-Covid la nivel global - Profimedia
  • Şeful OMS ar vrea o distribuire mai eficientă a dozelor de vaccin anti-Covid la nivel global.

Ghebreyesus susţine că lumea trebuie să se aştepte la o creştere semnificativă a numărului de infectări noi şi decese provocate de coronavirus. Conform Mediafax, liderul OMS pune întreaga situaţie pe faptul că "pandemia este un test şi lumea eşuează".

Şeful OMS a ţinut să precizeze că "lumea eşuează în special în ceea ce înseamnă distribuirea de vaccinuri, teste de coronavirus şi tratamente". Anunţul a fost făcut de şeful OMS la Tokyo, cu ocazia unei conferinţe în care au fost implicaţi membrii Comitetului Olimpic Internaţional.

Tedros Ghebreyesus este părere că noul val de infectări cu noul coronavirus poate produce multe tulburări socio-economice, mai ales în ţările care ar urma să se închidă pentru că nu au resurse adecvate cum ar fi un număr suficient de vaccinuri Anti-covid.

Nu în ultimul rând, Tedros Ghebreyesus a ţinut să precizeze că "pandemia de coronavirus se termină atunci când lumea decide să-i pune capăt. Este în mâinile noastre. Avem toate instrumentele de care avem nevoie".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Şeful OMS, semnal de alarmă în legătură cu noul val de infectări cu Covid-19: "Pandemia este un test şi lumea eşuează"