Şeful OMS, semnal de alarmă în legătură cu noul val de infectări cu Covid-19: "Pandemia este un test şi lumea eşuează"

De Redactia Observator.
Publicat: 21.07.2021, 13:28.
Actualizat: 21.07.2021, 13:32

Tedros Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a ţinut să tragă un semnal de alarmă în legătură cu noul val de infectări cu Covid-19.

Şeful OMS vrea o distribuire echitabilă a dozelor de vaccin anti-Covid la nivel global

Şeful OMS vrea o distribuire echitabilă a dozelor de vaccin anti-Covid la nivel global

Profimedia

Ghebreyesus susţine că lumea trebuie să se aştepte la o creştere semnificativă a numărului de infectări noi şi decese provocate de coronavirus. Conform Mediafax, liderul OMS pune întreaga situaţie pe faptul că "pandemia este un test şi lumea eşuează".

Şeful OMS a ţinut să precizeze că "lumea eşuează în special în ceea ce înseamnă distribuirea de vaccinuri, teste de coronavirus şi tratamente". Anunţul a fost făcut de şeful OMS la Tokyo, cu ocazia unei conferinţe în care au fost implicaţi membrii Comitetului Olimpic Internaţional.

Citește și:

Tedros Ghebreyesus este părere că noul val de infectări cu noul coronavirus poate produce multe tulburări socio-economice, mai ales în ţările care ar urma să se închidă pentru că nu au resurse adecvate cum ar fi un număr suficient de vaccinuri Anti-covid.

Nu în ultimul rând, Tedros Ghebreyesus a ţinut să precizeze că "pandemia de coronavirus se termină atunci când lumea decide să-i pune capăt. Este în mâinile noastre. Avem toate instrumentele de care avem nevoie".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.