Antena Meniu Search
x

Video Şeful spionajului american susţine că Rusia vrea să ducă războiul până în Transnistria. Putin trebuie să dea un ordin care n-a mai fost rostit de 77 de ani

După ce au îngenunchiat Mariupol, militarii ruşi au pus toate tunurile pe Odessa. Cel puţin doi oameni au murit şi zece au fost răniţi, după ce rachete hipersonice au lovit două hoteluri şi un centru comercial din oraşul-port. Şi combinatul siderurgic Azovstal, simbol al rezistenţei, a fost în continuare bombardat. În alte zone, sunt descoperite în fiecare zi noi orori. În oraşul Izium, aflat sub ocupaţia ruşillor, localnicii au găsit 44 de cadavre sub o clădire distrusă. 

de Redactia Observator

la 10.05.2022, 19:18

Vezi și

Sunt imagini surprinse la nici 200 de kilometri de graniţele noastre. Mai multe rachete hipersonice, lansate de avioanele ruse din Marea Neagră, lovesc Odessa, noua ţintă predilectă a militarilor lui Putin. Proiectilele au căzut în zone locuite, departe de orice ţintă militară. Două hoteluri, un centru comercial şi un depozit au fost transformate într-un munte de moloz. Tot estul Ucrainei este afectat de bombardamente. Într-un spital rămas încă în picioare, un soldat rănit primeşte ajutor de la asistenţii medicali. Bărbatul a fost adus în grabă de colegii lui, după ce a fost rănit în luptele grele din Donbas.

Cadavrele a 44 de civili au fost găsite sub dărâmăturile unei clădiri de cinci etaje

Drapelul ucrainean rămâne în picioare la Azovstal. 1.000 de militari, dintre care şi răniţi, încă rezistă sub complexul siderurgic. Printre cei care se luptă pentru libertatea Ucrainei este şi Kateryna-Birdie. Dintr-un colt al uzinei, îmbrăcată în uniformă, tânăra absolventă de Conservator încearcă să crească moralul trupelor cu vocea ei. "Singurul lucru pe care pot să îl spun sigur este că rezistăm şi nemernicii aceştia nu vor câştiga. Cât timp rămân aici, ne vom lupta cu ei până la final. Nu sunt o stea! Stelele mor, noi vom trăi veşnic", a declarat Kateryna.

Cadavrele a 44 de civili au fost găsite sub dărâmăturile unei clădiri de cinci etaje din orașul Izium, controlat de aproape două luni de ruşi. Este unul dintre cele mai dramatice bilanţuri de la începutul invaziei ruse. "Noi, ucrainenii, vom continua să lucrăm pentru apărarea noastră, pentru victoria noastră și pentru restabilirea justiției. Astăzi, mâine și în oricare altă zi este necesar, pentru a elibera Ucraina de ocupanţi", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Șeful serviciilor de informații americane este tot mai sigur că Putin este hotărât să ducă războiul dincolo de Donbas, în Transnistria, pentru că ar vrea să creeze un pod terestru din Crimeea până în regiunea separatistă moldoveană. Pentru asta însă are nevoie să sune mobilizarea totală în Rusia, lucru care nu s-a întâmplat cu ocazia sărbătoririi a 77 de ani de la victoria Uniunii Sovietice împotriva naziştilor, aşa cum se aşteptau mai mulţi analişti militari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Şeful spionajului american susţine că Rusia vrea să ducă războiul până în Transnistria. Putin trebuie să dea un ordin care n-a mai fost rostit de 77 de ani