Antena Meniu Search
x

Video Șeful SRI, vizită în SUA. Eduard Hellvig s-a întâlnit cu directorul CIA. Amenințarea rusă la adresa Republicii Moldova, pe agenda discuțiilor

Întâlnire de gradul zero între directorii serviciilor de informaţii din România şi Statele Unite. Directorul SRI, Eduard Hellvig, şi adjunctul lui, Răzvan Ionescu, au fost în vizită în America, unde s-au întâlnit cu William J. Burns, şeful  CIA. Discuţiile despre securitatea regională vin la puţin timp după ce preşedintele Ucrainei a avertizat că Putin vrea să distrugă Republica Moldova.

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 22:12

Vezi și

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a efectuat o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde a avut întâlniri cu oficiali americani din domeniul informaţiilor, respectiv cu Avril Haines, directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, precum şi cu William J. Burns, directorul CIA.

Potrivit unui comunicat al SRI transmis vineri, Eduard Hellvig a fost însoţit de prim-adjunctul SRI, general Răzvan Ionescu. Discuţiile au vizat situaţia de securitate regională şi globală în contextul actual, cât şi dinamica situaţiei operative, precizează sursa citată.

Cu acest prilej, a fost subliniată importanţa cooperării şi schimbului de informaţii dintre SRI şi serviciile din SUA, rezultatele obţinute, precum şi modalităţile de continuare a parteneriatului strategic în domeniile analizate.

Conducerea SRI şi şefii structurilor de intelligence ale SUA au reconfirmat angajamentele ferme de a continua să lucreze împreună pentru a preveni şi contracara agresiunile care ameninţă securitatea naţională şi regională, inclusiv a celor cu impact la nivel global, mai transmite comunicatul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Șeful SRI, vizită în SUA. Eduard Hellvig s-a întâlnit cu directorul CIA. Amenințarea rusă la adresa Republicii Moldova, pe agenda discuțiilor