Antena Meniu Search
x

Semnal de alarmă al autorităţilor japoneze: Sinuciderile în rândul copiilor au atins un nivel record

Ministerul Educaţiei din Japonia a publicat miercuri un comunicat prin care atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă elevii. Numărul sinuciderilor în rândul elevilor a atins în ultimul an un număr record pentru această ţară.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 14.10.2021, 16:58

Numărul sinuciderilor creşte alarmant în Japonia
Numărul sinuciderilor creşte alarmant în Japonia - Shutterstock - foto ilustrativ

Autorităţile japoneze transmit că au înregistrat 415 cazuri de sinucidere în rândul şcolarilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani, în ultimul an şcolar, scrie CNN. Acesta este cel mai mare număr de când se fac astfel de înregistrări, în 1974. Specialiştii spun că mai mulţi factori stau în mod normal la baza sinuciderilor, inclusiv probleme familiale, rezultate slabe la şcoală, relaţia cu alţi copii sau diverse boli.

Tot mai mulţi copii recurg la acest gest

Motivul principal din spatele a mai mult de jumătate din cazurile raportate rămâne incă neclar, oamenilor legii fiindu-le greu să stabilească ce îi îndeamnă pe copii să recurgă la astfel de gesturi. Comparativ cu anul şcolar anterior, cifra a crescut cu 31%, în 2019 discutându-se despre 317 de astfel de cazuri. "Creşterea sinuciderilor este extrem de alarmantă", a declarat pentru televiziunea japoneză, Eguchi Arichika, şeful divizei pentru afaceri şi studenţi din Ministerul Educaţiei. 

Anual, insituţia realizează un sondaj în cadru şcolilor din toate nivelurile şi strâng date despre sinucideri, agresiuni sau rata de absenteism ale elevilor. Raportul de miercuri arată, de asemenea, că peste 190.000 de elevi  de liceu şi gimnaziu au lipsit de la cursuri timp de 30 de zile, un record cu 8% mai mare, comparativ cu datele înregistrate anul trecut. „Rezultatele arată că pandemia a provocat schimbări în mediul școlar și familial și a avut un impact asupra comportamentului copiilor”, a spus Eguchi. „Vreau să promovez eforturile pentru a face mai ușoară împărtășirea modalităților în care oamenii pot găsi ajutor și să mă asigur că copiii care nu pot frecventa școala pot continua să învețe”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Semnal de alarmă al autorităţilor japoneze: Sinuciderile în rândul copiilor au atins un nivel record