Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Senatoarea australiană care l-a huiduit pe Regele Charles: "Noi suntem adevărații suverani în ţara noastră. El nu poate fi regele nostru"

Senatoarea australiană care l-a huiduit luni pe Regele Charles, în timpul discursului său la Casa Parlamentului din Canberra, și-a apărat acțiunile, spunând că voia să transmită „adevăruri globale” și insistând că el „nu este suveranul nostru”. Incidentul a avut loc după ce suveranul britanic a făcut apel la mobilizarea împotriva schimbărilor climatice. 

de Redactia Observator

la 21.10.2024 , 15:56

Regele Charles a fost huiduit de senatoarea indigenă Lidia Thorpe, în timp ce își încheia discursul la Casa Parlamentului din Canberra.  "Daţi-ne pământul înapoi, daţi-ne înapoi ce ne-aţi furat!", a scandat parlamentara într-o diatribă de circa un minut. „Nu este țara ta”, i-a spus și a cerut un tratat după ce a acuzat coroana că fură pământurile aborigenilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Senatoarea independentă, purtând o pelerină de blană, a denunţat ceea ce a numit genocidul indigenilor australieni în epoca colonizării europene a Australiei. Australia a fost peste un secol colonie britanică, timp în care mii de aborigeni australieni au fost ucişi şi comunităţi întregi au fost strămutate.

Articolul continuă după reclamă

Cum se apără politiciana australiană care l-a huiduit pe Regele Charles

Pe acelaşi subiect

Câteva ore mai târziu, în aceeași zi, Thorpe a declarat la emisiunea Breakfast with Kay Burley că își susține în continuare acțiunile.

„Noi suntem adevărații suverani în această țară”, a spus ea. „Regele trăiește în țara voastră, este din țara voastră. El nu poate fi regele nostru.”

Ea a spus că „nu a fost deranjată” de faptul că unii oameni cred că a abuzat de puterea sa, deoarece ea are „sprijinul aborigenilor din țară”.

Thorpe a declarat că izbucnirea sa a avut loc pentru a transmite „adevăruri globale despre familia regală, care a provocat atât de multă devastare - nu numai poporului vostru din această țară, ci și populației indigene din întreaga lume”.

Ce le-a cerut Regele Charles australienilor

Regele, în vârstă de 75 de ani, a cerut anterior Australiei, o ţară puternic dependentă de industriile miniere, să dea dovadă de leadership în lupta împotriva schimbărilor climatice. "Este în interesul nostru să fim buni manageri ai lumii", a spus el în primul său discurs în Parlamentul australian în calitate de şef al statului.

"Amploarea şi ferocitatea" dezastrelor naturale se accelerează în Australia, a subliniat regele Charles, precizând că acesta este "un semn inconfundabil al schimbărilor climatice".

"De aceea, rolul motor internaţional al Australiei în iniţiativele globale ce vizează protejarea climei şi biodiversităţii noastre este de o importanţă capitală", a insistat el.

La începutul zilei, suveranul a depus o coroană de flori la impozantul Memorial de Război al Australiei, dedicat victimelor australiene ale celor două războaie mondiale şi ale altor conflicte armate.

Charles urmează să efectueze o vizită la un laborator al agenţiei ştiinţifice australiene dedicat studiului incendiilor de vegetaţie care devastează în mod regulat regiuni întregi ale ţării.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Ştiri externe » Senatoarea australiană care l-a huiduit pe Regele Charles: "Noi suntem adevărații suverani în ţara noastră. El nu poate fi regele nostru"