Antena Meniu Search
x

Video Serbia, campioana europeană a vaccinării. Ambasadorul Serbiei în România: "Am vaccinat o treime din populaţia peste 18 ani cu ambele doze"

Criza sanitară a dat naştere unui nou tip de turism - mergi în vacanţă ca să te vaccinezi. Maldive ia în calcul să introducă vacanţele cu imunizarea inclusă, iar Rusia figurează deja pe harta destinaţiilor de vaccinare.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 23.04.2021, 20:49

Vezi și

Campioană europeană a vaccinării, Serbia a imunizat deja fără niciun cost mii de străini.

Vaxication, cel mai nou pachet turistic

Se numeşte vaxication. Şi este cel mai nou pachet turistic creat chiar de pandemie. Format prin contopirea cuvintelor vaccinare şi vacanţă, termenul desemnează posibilitatea de a te vaccina în timp ce îţi petreci concediul într-o ţară străină. Iar ofertele nu sunt puţine. 

Pe siteul acestei agenţii de turism din Norvegia, găsim cel puţin 3 astfel de vacanţe. Toate în Moscova. O vacanţă de vaccinare de 1.200 de euro include două călătorii a câte patru zile în decurs de o lună. Cazarea la un hotel de 4 stele este inclusă, precum şi transportul la centrul de vaccinare şi înapoi.  Există şi opţiunea unui sejur prelungit. 23 de zile la un hotel de lux cu SPA la preţul de 3 mii de euro. 

Pe acelaşi subiect

Contracost, sejurul poate fi completat cu excursii la Sochi, Sankt Petersburg sau Lacul Baikal. Oficial, Rusia nu a dat încă undă verde vacanţelor în vederea vaccinării. Şi nici înscrierii turiştilor în programul de vaccinare. 

La 2 paşi de România, Serbia a vaccinat deja 39 de mii de străini. 

Stefan Tomasevic, Ambasadorul Serbiei in România: "Până în acest moment, cam 53.000 de oameni, cetăţeni străini au aplicat pentru a se vaccina în Serbia. Oamenii pot alege ce vaccin dintre cele disponibile pot primi".

Serbia a aprobat 4 vaccinuri. Cel chinezesc, Sinopharm, cel rus, Sputnik V, dar şi Pfizer şi AstraZeneca. 

Stefan Tomasevic, Ambasadorul Serbiei in România: "Am vaccinat o treime din populaţia peste 18 ani cu ambele doze. Sănătatea este extrem de important pentru că circulăm, cu toţii, de o parte şi de alta a graniţei"

Deocamdată, Belgradul a pus pe pauză programul de vaccinare al străinilor, până ce ţara va atinge imunitatea colectivă. Harta destinaţiilor turistice unde vaccinarea vine la pachet cu distracţia se modifică permanent. Emiratele Arabe şi Maldive sunt candidate de top. 

Abdula Mausoom, ministrul turismului din Maldive: "Imediat ce toată populaţia va fi vaccinată, vom implementa imediat turismul 3V - Vizită, vaccin şi vacanţă. Trebuie să aducem înapoi oamenii care iubesc Maldive, în Maldive!". Un pariu îndrăzneţ, dar necesar. Turismul reprezintă 20% din PIB-ul Maldive. Mauriţius promite, de asemenea, vaccinare pentru oricine va rămâne pe insulă între 6 luni şi 1 an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Serbia, campioana europeană a vaccinării. Ambasadorul Serbiei în România: "Am vaccinat o treime din populaţia peste 18 ani cu ambele doze"