Antena Meniu Search
x

Rusia neagă că Serghei Lavrov a fost transportat la spital după sosirea la summitul G20 din Bali: "Este culmea minciunilor"

Informaţii contradictorii cu privire la starea de sănătate a ministrului rus de externe Serghei Lavrov. Agenţia de presă Associated Press a relatat luni că Serghei Lavrov a fost dus la spital după ce a sosit la summitul G20 de la Bali, citând oficiali indonezieni. Rusia a respins informaţia, spunând că este o ştire falsă. Inclusiv Serghei Lavrov a declarat pentru TASS că se află la bine la hotel, unde se pune la curent pentru summitul de marţi. 

de Redactia Observator

la 14.11.2022, 11:55

Rusia neagă că Serghei Lavrov a fost transportat la spital după ce a sosit la summitul G20 din Bali
Sosirea lui Serghei Lavrov în Bali - Profimedia

Potrivit Reuters, Ministerul rus de Externe a respins informaţia că ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a fost internat într-un spital din Bali, spunând că este "o ştire falsă". Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, este cea care a respins afirmația conform căreia Serghei Lavrov a fost internat în Bali. "Asta, este culmea minciunilor”, a spus Maria Zakharova, potrivit Reuters.

Maria Zakharova a postat ulterior un videoclip pe contul său Telegram, în care Serghei Lavrov apare lucrând la o masă în afara camerei sale de hotel din Bali și reacționând la știrea că se află în spital. "Sunt la hotel. Citesc materiale pentru summitul de mâine" a transmis Lavrov. 

Ce scrie Associated Press? Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost dus la spital după ce a suferit o problemă de sănătate în urma sosirii sale la summitul G20 de la Bali, au declarat luni autoritățile indoneziene. Trei oficiali guvernamentali și medicali indoneziani au declarat pentru Associated Press că diplomatul rus este tratat în Bali. Toți au refuzat să fie identificați, deoarece nu au fost autorizați să discute subiectul în mod public.

Două dintre persoane au spus că Lavrov este tratat pentru o afecțiune cardiacă. Oficialii au spus că a fost dus la Spitalul Sanglah din capitala provinciei, Denpasar. Spitalul nu a comentat informaţia. Oficialii de la Ambasada Rusiei nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii. Lavrov este cel mai înalt oficial rus care participă la summitul G-20 care începe marți.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rusia neagă că Serghei Lavrov a fost transportat la spital după sosirea la summitul G20 din Bali: "Este culmea minciunilor"