Antena Meniu Search
x

Video Sfârșitul unei ere: Matteo Messina Denaro, ultimul naș Cosa Nostra, a murit de cancer la 62 de ani. Se lăuda că poate umple un cimitir cu victimele sale

Italia răsuflă uşurată! Ultimul şef al mafiei siciliene, poreclit Diabolik, a murit de cancer, la 62 de ani. A fost teroarea italienilor. Se lăuda că ar putea să umple un cimitir întreg cu victimele sale. 30 de ani a fost pe lista celor mai căutaţi răufăcători din Europa, dar niciun poliţist nu i-a dat de urmă. Anul acesta, carabinierii l-au arestat când mergea la spital, dar mafiotul nu a făcut o zi de închisoare. 

de Redactia Observator

la 25.09.2023, 20:01

Vezi și

Acesta avea să fie sfârşitul din epopeea „Ultimul Naș” al Italiei. Matteo Messina Denaro s-a născut în 1962, iar tatăl lui l-a introdus în sindicatul crimei organizate la 14 ani. Învăţat de mic să tragă cu pistolul, şi-a căpătat un renume sinistru din cauza cruzimii lui.

Se lăuda că poate umple un cimitir cu victimele sale

Printre victimele sale este şi un băiat de 12 ani, schingiuit şi omorât pentru a-l forţa pe tatăl acestuia să îşi retragă mărturia despre asasinarea unui judecător. Lista neagră îi cuprinde şi pe cunoscuţii procurori anti-mafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino.

Domenico Mogavero, episcop: Nu este o persoană pentru care putem să avem prea multă milă, pentru că a făcut multe rele. A ucis mulţi oameni, a ucis persoane nevinovate, a omorât acel copil.

Pe acelaşi subiect

Mafiotul supranumit Diabolik s-a făcut temut de toată Italia. A pus la cale atacurile cu bombă de la Florenţa, Milano şi Roma, care au lăsat în urmă zece morţi şi 100 de răniţi. A fost condamnat, în lipsă, la închisoare pe viaţă, dar sentinţa a fost mai mult simbolică - 21 de ani a râs de carabinierii care îl căutau să îl ducă după gratii.

Maurizio de Lucia, procuror şef Palermo: Încheiem conturile cu o perioadă de violenţă. Sperăm că vom putea să înţelegem, după felul în care am condus această investigaţie, ce efecte poate avea ancheta în privinţa Cosa Nostra.

Carabinierii nu l-au putut aresta - nu ştiau nici măcar cum arată temutul mafiot. Din acest motiv, zeci de nevinovaţi au fost reţinuţi - agenţii au sperat de fiecare dată că vor pune mâna pe liderul Cosa Nostra.

Căutările aveau să se încheie subit anul acesta, în ianuarie. Messina Denaro a fost arestat când mergea la una dintre marile clinici din Palermo - bolnav de cancer, făcea chimioterapie.

Când a fost arestat, mafiotul Diabolik purta un ceas de peste 35 de mii de euro şi le-a spus carabinierilor că nu l-ar fi prins niciodată dacă nu era bolnav. Arestarea sa a fost aplaudată, însă, de localnicii din Sicilia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Sfârșitul unei ere: Matteo Messina Denaro, ultimul naș Cosa Nostra, a murit de cancer la 62 de ani. Se lăuda că poate umple un cimitir cu victimele sale