Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Și-a purtat soția moartă în brațe câțiva kilometri. Tatiana a murit lângă Bahmut, pe câmpul de luptă, lăsând în urmă o fetiță de 8 ani

Sâmbătă, 11 martie, în Gostomel, lângă Kiev, familia și-a luat rămas de la Tatiana Fesenko, o tânără mamă care a murit lângă Bahmut, pe front, unde lupta împreună cu soțul ei pentru a-și apăra țara. 

de Veronica Micu

la 13.03.2023 , 09:33

"Tatiana a fost foarte curajoasă și hotărâtă. Lupta cot la cot cu bărbații, nu era cu nimic mai prejos. Din câte știu, un obuz a lovit în tranșee, unde se aflau ea și soțul ei Vova. El a fost rănit, iar ea a murit. Vova s-a târât până la soția lui, a luat-o în brațe și a purat-o câțiva kilometri până la punctul de evacuare", spune un apropiat al soților Fesenko, potrivit Obozrevatel.

Tatiana a plecat pe front pentru a apăra Ucraina din prima zi de război. A luptat voluntar în batalionul de recunoaștere cot la cot cu soțul ei.

Avea 30 de ani și era mama unei fetițe de 8 ani.

Articolul continuă după reclamă

Pe 24 februarie, Tatiana și soțul ei și-au trimis copilul în străinătate cu o rudă, împreună cu o procură notarială pentru ca, în cazul în care ar muri amândoi, să o poată adopta legal pe fiica lor. 

Pe acelaşi subiect

Lupte aprige în Bahmut, ucrainenii încă rezistă

Se dau lupte aprige în Bahmut. Ministrul ucrainean de Externe a declarat într-un interviu publicat duminică de presa germană că Ucraina va continua să apere oraşul Bahmut din estul ţării.

Întrebat cât timp ar putea rezista forţele ucrainene, el a refuzat să dea un răspuns clar, dar a comparat situaţia cu cea a unor oameni care îşi apără casa împotriva unui intrus care încearcă să îi ucidă şi să le ia tot ce au, relatează The Guardian. 

Unii experţi militari au pus sub semnul întrebării raţiunea Kievului de a continua să reziste în acest oraş, care nu ar oferi o miză strategică crucială, dar comandantul forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrski, a explicat că acest lucru i-a ajutat pe ucraineni să câştige timp în vederea pregătirii contraofensivei care va urma. "Adevăraţii eroi acum sunt apărătorii care ţin pe umerii lor frontul de est şi care provoacă cele mai grele pierderi posibile, fără a se cruţa nici pe ei înşişi, nici pe inamic", a declarat Sîrski sâmbătă. "Este necesar să se câştige timp pentru a construi rezerve şi a lansa o contraofensivă, care nu este departe", a explicat comandantul.

Imagini recente din satelit cu Bahmut, care avea 70.000 de locuitori, au fost capturate de compania privată americană de sateliţi Maxar și arată un oraş cu aspect apocaliptic, cu clădiri avariate şi un pod de cale ferată distrus. Rusia şi-a intensificat ofensiva pe frontul Bahmut de la jumătatea lunii ianuarie, capturând încet-încet aşezare după aşezare, pentru a înconjura oraşul. În ciuda dimensiunilor sale şi a ruinelor, capturarea oraşului Bahmut ar marca cea mai mare victorie a Rusiei de la începutul anului, când a cucerit ultimele bastioane ucrainene din regiunea Luhansk.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » Și-a purtat soția moartă în brațe câțiva kilometri. Tatiana a murit lângă Bahmut, pe câmpul de luptă, lăsând în urmă o fetiță de 8 ani