Antena Meniu Search
x

Zelenski susţine că peste 1.100 soldaţi ruşi au fost ucişi la Bahmut. Kremlinul vine cu propriul bilanţ: 220 de ucraineni ucişi într-o singură zi

Armata ucraineană pare să fi oprit înaintarea forţelor ruse în oraşul Bahmut din Donbas, unde se dau lupte crâncene de mai bine de opt luni. Ambele părţi afirmă că au provocat pierderi uriaşe în tabăra adversă: sute şi chiar mii de soldaţi ar fi ucişi sau răniţi în bătălia pentru controlul ruinelor oraşului. Pe reţelele sociale din Rusia apar tot mai des înregistrări în care rude ale militarilor, sau chiar soldaţii înşişi, se plâng că au fost trimişi, nepregătiţi, în prima linie de atac, la o moarte sigură. 

de Redactia Observator

la 13.03.2023, 10:29

Vezi și

Situaţia din Bahmut pare să se fi stabilizat în ultimele zile, deşi luptele continuă să fie la fel de violente. Forţele ruse controlează partea de est a localităţii iar armata ucraineană, care exclude varianta retragerii, rezistă în partea de est. Linia frontului este acum cursul unui râu care traversează oraşul şi este greu de trecut, deoarece podurile au fost distruse. Pierderile umane ale celor două tabere sunt uriaşe.

Volodimir Zelenski: De la 6 martie, numai în sectorul Bahmut, au reuşit să elimine peste 1100 de soldaţi inamici, ceea ce înseamnă pierderi ireversibile suferite de Rusia, numai aici, lângă Bahmut.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării susţine că a ucis, într-o singură zi, peste 220 de militari ucraineni. Cifrele sunt însă imposibil de verificat din surse independente.

Ruşii susţin că au eliminat peste 220 de ucraineni într-o singură zi

O profundă emoţie a generat, în ultimele zile, un film postat pe internet care prezintă execuţia unui prizonier de război ucrainean. Ultimele sale cuvinte au fost "Glorie Ucrainei". Bărbatul a fost identificat şi distins, postum, cu titlul de Erou al Ucrainei.

Volodimir Zelenski: Un om care va rămâne veşnic în amintire. Pentru curajul său, pentru credinţa în Ucraina şi pentru ceea ce a spus: "Glorie Ucrainei".

De cealaltă parte, armata rusă pare să găsească tot mai greu soldaţi gata să lupte în prima linie. În mai multe înregistrări apărute pe internet, mamele şi soţiile unor soldaţi reclamă faptul că aceştia sunt încadraţi cu forţa în trupele de asalt, deşi nu au pregătirea necesară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Zelenski susţine că peste 1.100 soldaţi ruşi au fost ucişi la Bahmut. Kremlinul vine cu propriul bilanţ: 220 de ucraineni ucişi într-o singură zi