Antena Meniu Search
x

Singapore vrea să renunţe la raportarea zilnică a cazurilor de Covid și la restricții: "Putem transforma pandemia în ceva mult mai puţin înfricoşător"

Singapore propune o nouă abordare în lupta contra pandemiei. Oficialii din Singapore au prezentat un nou plan de combatare a Covid-19, printre măsuri numărându-se şi renunţarea la raportarea cazurilor noi de îmbolnăvire.

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 12:51

Singapore vrea să renunţe la raportarea zilnică şi să renunţe la toate măsurile restrictive: "Putem transforma pandemia în ceva mult mai puţin înfricoşător"
- Profimedia

În timp ce majoritarea ţărilor din zona Asia-Pacific înăspresc măsurile anti-covid pentru a combate varianta Delta a Covid-19, Singapore merge pe "contrasens" şi propune o relaxare aproape totală. Trei membri ai echipei guvernamentale care răspunde de combaterea pandemiei au propus o aşa numită "foaie de parcurs", un fapt un document în care se stipulează renunţarea la lockdown-uri şi urmărirea persoanelor de contact şi revenirea la călătorii fără nicio restricţie. Mai mult, oficialii au propus să se renunţe şi la raportarea zilnică a noilor cazuri.

Propunerea oficialilor din Singapore este într-un contrast total cu aşa-numitul plan de "transmitere zero", plan caracterizat prin măsuri stricte şi restricţionarea călătoriilor. Planul de "transmitere zero" a fost adoptat de mai multe ţări din regiune, însă cei din Singapore sunt convinşi că nu acesta este drumul de urmat.

"Vestea proastă este că e posibil ca Covid-19 să nu dispară niciodată. Veste bună este că putem trăi vieţi normale şi atunci când există Covid. Putem transforma pandemia în ceva mult mai puţin înfricoşător, cum ar fi gripa", a declarat Gan Kim Yong, ministrul Comerţului din Singapore. El a fost susţinut de ministrul Finanţelor şi de ministrul Sănătăţii.

Vaccinarea în masă, cheia pentru o revenire la normal

Potrivit CNN, planul celor din Singapore este unul îndrăzneţ şi ar putea deveni un model pentru alte ţări care îşi doresc să revină la normal şi să redeschidă sectorul turistic.

Singapore îşi permite să aibă o astfel de abordare din moment ce aproape două treimi din populaţia ţării s-a vaccinat cu cel puţin prima doză. Oficialii din Singapore sunt convinşi că îşi vor atinge toate obiectivele în materie de vaccinare a populaţiei până la jumătatea lunii august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Singapore vrea să renunţe la raportarea zilnică a cazurilor de Covid și la restricții: "Putem transforma pandemia în ceva mult mai puţin înfricoşător"