Antena Meniu Search
x

Singura jurnalistă care i-a luat un interviu unui taliban a fost nevoită să fugă din Afganistan

Deși jurnalista Beheshta Arghand a făcut istorie, fiind prima femeie care a intervievat un oficial taliban, a fost nevoită să plece din Afganistan, temându-se pentru viața sa. „Am părăsit țara deoarece, la fel ca milioane de oameni, mă tem de talibani”, a declarat ea, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 01.09.2021, 13:30

Singura jurnalistă care i-a luat un interviu unui taliban a fost nevoită să fugă din Afganistan
Singura jurnalistă care i-a luat un interviu unui taliban a fost nevoită să fugă din Afganistan - Profimedia Images

La câteva zile după ce talibanii au preluat controlul în Afganistan, jurnalista Beheshta Arghand i-a luat un interviu, pentru postul de televiziune TOLO, unuia dintre purtătorii de cuvânt ai grupării insurgente. Două zile mai târziu, Arghand a intervievat-o pe Malala Yousafzai, supraviețuitoarea unei tentative de asasinat pusă la cale de talibani. 

Pe măsură ce situația s-a înrăutățit în țară, apărând tot mai multe informații despre femei care nu au mai fost lăsate să lucreze, Arghand a decis să plece din Afghanistan. 

Beheshta Arghand are 24 de ani. Tânăra a declarat pentru CNN că a decis să devină jurnalist când era în clasa a noua, după ce o profesoară a rugat-o să vină în fața colegilor și să citească știrile “ca și când ar fi la televizor”. Ulterior, Arghand a studiat jurnalismul la Universitatea din Kabul. A lucrat în cadrul mai multor agenții de presă și la posturi de radio, apoi s-a alăturat echipei TOLONews ca prezentator. Pe 17 august a făcut istorie, fiind prima femeie jurnalist care să intervieveze un oficial taliban. 

“Aproape toți colegii mei de la postul de televiziune au plecat din țară. Sunt extrem de tristă deoarece această generație s-a străduit să construiască un nou Afganistan. Mi-e dor de țara mea, de jobul meu. Dacă este vreo șansă ca talibanii să-și respecte promisiunile și să ne respecte drepturile, atunci m-aș întoarce”, a declarat tânăra, potrivit BBC

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Singura jurnalistă care i-a luat un interviu unui taliban a fost nevoită să fugă din Afganistan