Antena Meniu Search
x

Video Situaţie dramatică pe front: Ucraina a pierdut 23 de localităţi în est după ofensiva de iarnă a Rusiei. Kremlinul anunţă că soarta lui Zelenski e pecetluită

Război în Ucraina. Situaţie dramatică pe front. Ofensiva de iarnă a lui Putin în Ucraina s-a încheiat cu 23 de aşezări capturate în estul ţării. De la Kremlin, purtătorul de cuvânt al lui Putin spune că soarta lui Volodimir Zelenski este pecetluită. Secretarul General al NATO a mers la Kiev într-o vizită surpriză şi îşi asumă o parte din vină: aliaţii au trimis târziu arme, Ucrainei.

de Redactia Observator

la 29.04.2024, 20:22

Vezi și

Ultima cucerire a ruşilor este mica localitate Novobahmutivka, situată în apropiere de oraşul Avdiivka, cucerit de forţele ruse încă din februarie. Este o victorie strategică şi i-ar putea ajuta pe ruşi să înainteze atât spre vest, cât şi spre nord pentru a cuceri alt oraş important din Doneţk, Ceasiv Iar.  

Ruşii au înaintat cu 12 km în doar 9 săptămâni. Avansul e confirmat şi de Kiev

Ruşii au înaintat cu 12 km în doar 9 săptămâni. Victoriile armatei lui Putin sunt confirmate şi de la Kiev de Comandantul șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, care recunoaşte că soldaţii săi au bătut în retragere în cel puţin trei locuri din zona Doneţk. Analiştii militari sunt de părere că Forțele ruse au câştigat teren, în parte din cauza lipsei de arme și muniții. Ajutorul american, votat săptămâna trecută după 6 luni de amânări, vine mult prea târziu. În timp ce aliaţii Rusiei, precum China, au sprijinit constant militar Moscova.  

"Cunosc îngrijorarea pe care o au europenii cu privire la acest sprijin pentru baza industrială de apărare din Rusia, pentru că, din nou, aceasta reprezintă o amenințare la adresa securității Europei, nu numai a Ucrainei, ci a întregii Europe", a declarat Antony Blinken, secretar de stat al Statelor Unite.

Aflat la Kiev într-o vizită surpriză, Jens Stoltenberg recunoaşte şi el că membrii Alianței Nord-Atlantice nu și-au respectat promisiunile de ajutor militar din ultimele luni, dar nu e prea târziu încă pentru ca Ucraina să câştige. Rusia ştie că se află în avantaj şi a făcut deja planuri pentru ofensiva de vară. 40.000 de soldaţi ar fi pregătiţi să ia cu asalt regiunea Harkov în săptămânile viitoare. Într-una dintre cele mai optimiste declaraţii venite de la Kremlin de la începutul invaziei, purtătorul de cuvânt al lui Putin anunţă că soarta lui Volodimir Zelenski este pecetluită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mergeţi cu plăcere la job?

Observator » Stiri externe » Situaţie dramatică pe front: Ucraina a pierdut 23 de localităţi în est după ofensiva de iarnă a Rusiei. Kremlinul anunţă că soarta lui Zelenski e pecetluită