Antena Meniu Search
x

Ucraina face un pas uriaş în spate. Ruşii au forţat trupele Kievului să mute linia frontului: asalt dezlănţuit pe toată lungimea frontului din est

Război în Ucraina. Armata rusă avansează atât de puternic pe frontul de est încât ucrainenii au fost obligaţi să mute linia frontului. O recunoaşte chiar Oleksandr Sîrski, comandantul şef al armatei ucrainene.

de Redactia Observator

la 28.04.2024, 18:48

Ucraina face un pas uriaş în spate. Ruşii au forţat trupele Kievului să mute linia frontului: asalt dezlănţuit pe toată lungimea frontului din est
- Profimedia

Sîrski a declarat că forţele sale au fost nevoite să se retragă pe un nou aliniament, practic să mute linia frontului, ca urmare a unui atac dezlănţuit al ruşilor în Doneţk. Experţii occidentali au prevăzut un astfel de scenariu încă din urmă cu câteva zile atunci când pronosticau că Rusia va reuşi să cucerească anumite localităţi cheie care să le ofere un avantaj tactic uriaş.

Situaţia a degenerat în doar câteva ore, armata rusă atacând pe întreaga linie a frontului. Soldaţii ucraineni au fost nevoiţi să se retragă la vest e regiunile Berdîciv, Semenivka și Novomykhailivka din Donețk.

"Cea mai dificilă situație este în direcțiile Pokrovske și Kurakhove, unde continuă luptele aprige. Inamicul a desfășurat până la patru brigăzi în aceste zone și încearcă să dezvolte o ofensivă la vest de Avdiivka și Maryinka, făcându-și drum spre Pokrovsk și Kurakhove. Unitățile Forțelor de Apărare s-au deplasat către noile aliniamente. În general, inamicul a obținut unele succese tactice în aceste zone, dar nu a reușit să obțină un avantaj operațional. Trupele ucrainene îi provoacă inamicului pierderi maxime, atât de soldați, cât și echipamente militare", a declarat Oleksandr Sîrski.

Rusia continuă avansul în est şi anunţă cucerirea unei noi localităţi

Rusia a revendicat duminică capturarea unui nou sat pe frontul din estul Ucrainei, Novobahmutivka, în sectorul unde forţele ruse au avansat rapid în ultima perioadă. "Graţie operaţiunilor active, unităţile grupului central de forţe au eliberat satul Novobahmutivka", situat la nord-vest de oraşul Avdiivka, cucerit de forţele ruse în februarie, a indicat Ministerul Apărării rus în raportul său zilnic. Canalul Telegram DeepState, apropiat armatei ucrainene şi urmărit de peste 700.000 de persoane, a învinovăţit Brigada 115 motorizată pentru ''căderea apărării în întreaga regiune, cauzând pierderi considerabile''.

Forţele ucrainene, ce duc tot mai mult lipsă de efective şi muniţie, sunt supuse unei ofensive intense din partea armatei ruse după căderea oraşului Avdiivka. La jumătatea lunii aprilie, comandantul-şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a recunoscut că situaţia de pe frontul de est s-a "deteriorat considerabil". În acest context, şeful informaţiilor militare ucrainene Kirilo Budanov a prognozat că situaţia se va agrava în a doua jumătate a lunii mai, care va fi o "perioadă dificilă" pentru Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Stiri externe » Ucraina face un pas uriaş în spate. Ruşii au forţat trupele Kievului să mute linia frontului: asalt dezlănţuit pe toată lungimea frontului din est