Antena Meniu Search
x

Situaţie rară şi ciudată la graniţa dintre cele două Corei. O persoană a intrat clandestin în Nord, venind din Sud

O persoană neidentificată a pătruns în Coreea de Nord pe cale terestră, din Coreea de Sud, în prima zi a noului an, a anunţat armata sud-coreeană. Este o traversare rarisimă a acestei frontiere ultrafortificate care separă cele două ţări din 1953, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 02.01.2022, 10:15

Situaţie rară şi ciudată la graniţa dintre cele două Corei. O persoană a intrat clandestin în Nord, venind din Sud
- Profimedia

Persoana respectivă a fost detectată sâmbătă de echipamentele de supraveghere din zona demilitarizată care divizează peninsula coreeană, la ora locală 21:20. “S-a confirmat că o persoană a traversat linia de demarcaţie militară către Nord”, se arată într-un comunicat al armatei din Coreea de Sud. Persoana nu a fost însă identificată, iar autorităţile au trimis un mesaj către Coreea de Nord cu privire la acest incident.

Armata a început căutările persoanei respective

Armata a început căutările persoanei respective, însă fără rezultat. În ceea ce priveşte armata nord-coreeană, vecinii din sud nu ar reperat nicio activitate neobişnuită. Anii de represiune şi de sărăcie din Coreea de Nord au făcut ca peste 30.000 de oameni să fugă în Sud în deceniile de după războiul din peioada 1950-1953. Trecerile clandestine în sens invers, dinspre Coreea de Sud spre Coreea de Nord, sunt extrem de rare.

În 2020, trupele nord-coreene au ucis şi incendiat un responsabil sud-coreean din domeniul pescuitului care, potrivit Coreei de Nord, traversase ilegal frontiera maritimă. Majoritatea nord-coreenilor care fug din ţara lor merg mai întâi în China, iar apoi ajung în Coreea de Sud. Doar unii dintre ei au avut curajul de a traversa dona demilitarizată, unde prezenţa militară este masivă la cele două extreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Situaţie rară şi ciudată la graniţa dintre cele două Corei. O persoană a intrat clandestin în Nord, venind din Sud