Antena Meniu Search
x

Slovenia va apela la firme de pază private din cauza fluxului de migranți

Slovenia intenționează să facă apel la firme de pază private care să ajute la gestionarea fluxului de mii de migranți care traversează țara către nordul Europei.

 Slovenia intenționează să facă apel la firme de pază private care să ajute la gestionarea fluxului de mii de migranți care traversează țara către nordul Europei, a indicat luni un înalt oficial, citat de Reuters.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul de Interne sloven, Bostjan Sefic, circa 50-60 de membri ai unor firme de pază private vor ajuta poliția slovenă acolo unde este nevoie.

Cea mai mică țară de pe ruta balcanică a migrației, Slovenia, a mobilizat deja armata pentru a ajuta poliția. Alte state din Uniunea Europeană au promis să trimită în total 400 de polițiști până la sfârșitul acestei săptămâni pentru a contribui la gestionarea fluxului de migranți.

Peste 76.000 de migranți au sosit în Slovenia din Croația în ultimele 10 zile. Peste 9.000 de migranți erau încă luni în Slovenia, în speranța de a putea ajunge în Austria până la sfârșitul zilei, în timp ce mult mai mulți se aflau în drum spre Slovenia venind din Croația și Serbia.

Ljubljana a anunțat măsuri de urgență. Premierul sloven, Mirio Cerar, a calificat criza migrației drept cea mai mare provocare din istoria Uniunii Europene.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Slovenia va apela la firme de pază private din cauza fluxului de migranți