Antena Meniu Search
x

Galerie foto Șofer român de TIR, 5 ani de închisoare şi o amendă de 1,7 milioane de euro după ce a fost prins cu aproape o tonă de canabis în camion, în Franţa

Un șofer român de TIR, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnat vineri la 5 ani de închisoare cu executare şi plata unei amenzi uriaşe, de 1,7 milioane de euro, după ce a fost prins cu 900 de kilograme de cannabis, la frontiera Perthus. Drogurile erau ascunse printre lăzile cu lămâi.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.05.2021, 09:30

Potrivit publicaţiei francebleu.fr, camionul plecase din Spania şi trebuia să ajungă în Germania.

francebleu.fr

Drogurile, ascunse printre lămâi

Şoferul român a fost arestat luni, la Perthus, după ce, în urma verificărilor, vameşii francezi au descoperit în camion 900 de kilograme de cannabis, ascunse printre lăzile cu lămâi.

Pe acelaşi subiect

francebleu.fr

Vineri, bărbatul de 50 de ani a fost condamnat la 5 ani de închisoare şi plata unei amenzi de 1,7 milioane de euro. De asemenea, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul francez timp de 10 ani.

În 2020, vameşii din Perpignan au confiscat un total de 9,4 tone de stupefiante.

Captură istorică de heroină, în România

Aproape o tonă și jumătate de heroină, cu o valoare de piaţă de peste 45 de milioane de euro, a fost descoperită de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul reprezentanților DEA de la Ambasada SUA în România, Europol și Eurojust, în Portul Constanța.

Pentru destructurarea grupării infracționale care ar fi traficat drogurile, au fost efectuate percheziții în România și 2 țări din vestul Europei.

"La data de 20 mai 2021, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 3 percheziții domiciliare, la membri unei grupări bănuite de trafic internațional de heroină.

De asemenea, în au fost efectuate, ieri, 5 percheziții domiciliare, în 2 țări din vestul Europei, pentru documentarea activității infracționale a aceluiași grup infracțional.

În cauză, cercetările au demarat în luna iulie 2020, când polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au inițiat o cauza penală pe linia combaterii traficului internațional de droguri de mare risc - heroină, instrumentată împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală. În cadrul operațiunii, inițiată și coordonată de Serviciul Antidrog al D.C.C.O., s-au derulat acțiuni operative în state membre UE (Ungaria, Germania, Franța etc.) și în România.

Activitățile s-au desfășurat pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate implicate în traficul de droguri și au presupus un efort conjugat și sincronizat la nivelul statelor membre care au participat la derularea operațiunii", se arată în comunicatul DIICOT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Șofer român de TIR, 5 ani de închisoare şi o amendă de 1,7 milioane de euro după ce a fost prins cu aproape o tonă de canabis în camion, în Franţa