Antena Meniu Search
x

Şoferul de TIR care a omorât cinci români pe o autostradă din Anglia a fost găsit nevinovat

Şoferul de TIR care a omorât cinci români pe o autostradă din Anglia a fost găsit nevinovat. Juraţii unui tribunal britanic au dat verdictul marţi, şoferul fiind absolvit de cinci acuzaţii de omor după conducs periculos. Bărbatul a izbucnit în plâns, când a aflat verdictul.

Şoferul de TIR care a omorât cinci români pe o autostradă din Anglia a fost găsit nevinovat. Juraţii unui tribunal britanic au dat verdictul marţi, şoferul fiind absolvit de cinci acuzaţii de omor după condus periculos. Bărbatul a izbucnit în plâns, când a aflat verdictul.

Accidentul a avut loc pe 24 mai 2017, pe autostrada M6, la ora 4 dis de dimineaţă. Un TIR Mercedes HGV condus de Zbigniew Grzabel, un şofer polonez în vârstă de 62 de ani, a intrat în plin într-un Nissan Micra în care călătoreau şase români, culegători la o fermă de căpşuni.

Victimele au fost șoferul Nissan-ului, Marius Zevian, 45 de ani, soția lui, Cucoana Zevian, 49 de ani, Gheorghiţa Radu, 56 de ani, Nicoleta-Marinela Florea, 42 de ani, și Marcela Sandu, 34 de ani. Un al şaselea pasager, Aurel Sandu, în varsta de 37 de ani, a fost grav rănit.

Pe acelaşi subiect

Soții Zevian erau din Tulcini, un sat din Vrancea, şi abia îşi cumpăraseră o casă în Stoke-on-Trent, Staffordshire. Erau în a doua zi de muncă la cules de căpşuni, unde abia se angajaseră.

După un proces de o săptămână la Stafford Crown Court, şoferul a fost absolvit de toate acuzațiile, printr-un verdict unanim. El a plâns necontrolat când a fost citit verdictul. Şoferul a susţinut că maşina în care se aflau românii avea grave probleme tehnice şi a văzut-o în ultima clipă, nemaiputând evita impactul.

În plus, în apărarea sa, s-a constatat că niciunul dintre cei şase români înghesuiţi în Nissan nu purta centură de siguranţă. Martorii au povestit de asemenea că TIR-ul condus de şoferul polonez nu avea viteză în momentul impactului.

Şoferul a declarat că are permis de conducere de 42 de ani, şi permis de conducere britanic de 11 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Şoferul de TIR care a omorât cinci români pe o autostradă din Anglia a fost găsit nevinovat