Antena Meniu Search
x

Tragedia aviatică din Iran, declanşată de un soldat care a lansat racheta fără ordin

Un soldat care a luat o decizie proastă a doborât avionul cu pasageri în Iran. Militarul ar fi acţionat fără a avea confirmare asupra ţintei, din cauza unui bruiaj în comunicaţii. 

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 11.01.2020, 16:51

176 de oameni au murit, după ce avionul lor a fost doborât de o rachetă iraniană
Avionul din Iran a fost doborât de un soldat care a apăsat butonul de lansare fără ordin - Foto Profi Media / Hepta

Un soldat care a luat o decizie proastă, fără ordin, a doborât avionul cu pasageri în Iran. Militarul ar fi acţionat fără a avea confirmare asupra ţintei, din cauza unui bruiaj în comunicaţii. 

Avionul Ukraine International Airlines, cu 176 de oameni la bord a fost doborât de un soldat care a avut la dispoziţie 10 secunde să decidă dacă să lanseze racheta sau nu, a precizat generalul iranian de brigadă Amir Ali Hajizadeh.

Un soldat a doborât avionul, crezând că e o rachetă

Avionul Boeing Ukraine International Airlines a fost doborât de un soldat care a acţionat fără ordin şi în timpul unui bruiaj al comunicaţiilor. Militarul a crezut că avionul este o rachetă de croazieră şi ar fi avut doar 10 secunde să decidă dacă să lanseze sau nu racheta, a precizat generalul iranian Amir Ali Hajizadeh pentru Le Figaro, citat de news.ro.

"El putea decide dacă să tragă sau nu, dar a luat decizia proastă. O rachetă cu rază scurtă de acţiune a explodat în apropiere de avion. Astfel se explică faptul că acesta a putut continua să zboare. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru această catastrofă şi voi accepta orice decizie va fi luată. Aş fi preferat să mor decât să fiu martor la un astfel de accident", a mai spus generalul.

Iranul şi-a asumat sâmbătă responsabilitatea pentru catastrofa aviatică din Iran, unde un avion cu 176 de pasageri la bord a fost doborât de o rachetă iraniană sol-aer la scurt timp după decolare şi s-a prăbuşit lângă Teheran. Nu au existat supravieţuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Tragedia aviatică din Iran, declanşată de un soldat care a lansat racheta fără ordin