Antena Meniu Search
x

Soldatul american Travis King, care a intrat ilegal în Coreea de Nord, a fost predat SUA

Travis King, soldatul american care a fugit în Coreea de Nord în iulie, este în custodia SUA şi se îndreaptă spre casă după ce a fost expulzat de Coreea de Nord în China, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 08:50

Soldatul american Travis King, care a intrat ilegal în Coreea de Nord, a fost predat SUA
Soldatul american Travis King, care a intrat ilegal în Coreea de Nord, a fost predat SUA - Profimedia Images

În timp ce detaliile despre eforturile diplomatice care au dus la transferul lui King au rămas limitate, ceea ce s-a întâmplat este un exemplu rar de cooperare între Statele Unite, Coreea de Nord şi China.

Militarul american, staţionat în Coreea de Sud, a fugit în Coreea de Nord în timpul unui tur, după ce s-a amestecat printre turişti, la Panmunjon, la 18 iulie, devenind primul american deţinut în Nord din ultimii cinci ani.

Înainte de a trece graniţa, el a stat două luni în detenţie în Coreea de Sud pentru acuzaţii de agresiune şi a fost eliberat la 10 iulie.

Trebuia să se întoarcă în SUA pentru a se confrunta cu proceduri disciplinare, dar a reuşit să părăsească aeroportul şi să se alăture unui tur al Zonei demilitarizate (DMZ), care separă Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA notează că King a declarat că a intrat ilegal în Coreea de Nord pentru că era dezamăgit de "inegalitatea societăţii americane".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Soldatul american Travis King, care a intrat ilegal în Coreea de Nord, a fost predat SUA