Antena Meniu Search
x

Sondaj IRES la 20 de ani de NATO: 44% dintre români vor armată obligatorie, însă doar 38% dintre bărbați ar pleca pe front, în caz de război (Infografice)

La 20 de ani de când la sediul NATO de la Bruxelles a avut loc ceremonia de ridicare a drapelului României, IRES a dat publicităţii un studiu în care a analizat percepțiile românilor față de alianța politico-militară și atitudinile acestora cu privire la climatul general din România și din regiune, în contextul războiului din Ucraina. 

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 14:55

Avioane de luptă ale NATO
Avioane de luptă ale NATO - Facebook / NATO

Iată concluziile studiului remis SpotMedia.ro:

NATO se bucură de notorietate ridicată în România, dar tematica NATO este de interes relativ scăzut pentru cetățenii români. Deși unul din doi români se declară informat despre activitatea NATO, în realitate există un deficit de informare major în această direcție.

Prezența României în NATO este percepută de către români ca fiind  o decizie corectă și benefică pentru țara noastră, care este văzută acum ca fiind mai bine apărată, în calitatea sa de aliat NATO, cu o armată mai bine pregătită și mai bine dotată și cu relații externe mai solide.

Citeşte mai multe pe Spotmedia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Sondaj IRES la 20 de ani de NATO: 44% dintre români vor armată obligatorie, însă doar 38% dintre bărbați ar pleca pe front, în caz de război (Infografice)