Antena Meniu Search
x

Soţia lui Dmitri Peskov dansează şi sparge farfurii în Grecia, deşi este sancţionată de UE. Cum ar fi ajuns acolo. VIDEO

Tatiana Navka, soţia purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a provocat indignare în Europa după ce a apărut într-o filmare în timp ce dansează şi sparge farfurii la o petrecere în Grecia, deşi este vizată de sancţiunile Uniunii Europene, relatează The Times. Presa din Grecia susţine că Navka ar fi ajuns pe o insulă grecească călătorind cu un iaht din Turcia, unde ruşii nu sunt vizaţi de sancţiuni. 

de Redactia Observator

la 23.08.2022, 17:41

Vezi și

Tatiana Navka, soția purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a postat în weekend o filmare pe Instagram în care sparge farfurii în timp ce dansează într-un restaurant pe muzică grecească. "Spargerea farfuriilor face parte din viața de noapte nebună din Grecia", este mesajul postat de Navka pe Instagram. Fostă patinatoare olimpică, Tatiana Navka, în vârstă de 47 de ani, născută în Ucraina, este căsătorită cu Dmitri Peskov, în vârstă de 54 de ani, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin. 

Faptul că soția unuia dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin petrecea în Grecia, sfidând sancțiunile menite să pedepsească elita rusă pentru invadarea Ucrainei, a stârnit indignare în UE. Elizaveta Peskova, fiica cuplului în vârstă de 24 de ani, a fost și ea sancționată de Occident.

Nu este clar dacă Tatiana Navka se afla într-adevăr într-o tavernă grecească și, dacă da, cum a reușit să intre în Grecia, având în vedere că ea și soțul ei sunt sancționați de Uniunea Europeană. În urma valului de critici, fostul model a şters filmarea de pe contul său de Instagram - platformă interzisă ca fiind extremistă în Rusia. Majoritatea ruşilor nu pot zbura în Europa din cauza sancţiunilor, a restricţiilor de vize şi a restricţiilor de zbor pentru companiile ruseşti.

Grecia a negat că Navka ar fi intrat în țară

Pe acelaşi subiect

Grecia a negat că Navka ar fi intrat în țară, dar au existat speculații că ar fi putut vizita o insulă grecească, călătorind din Turcia, unde Navka a spus că este în vacanță. "Îmi place să descopăr lucruri noi când sunt în vacanță”, a scris Navka duminică seară pe Telegram.Turcia nu a impus sancțiuni împotriva Rusiei.

Presa din Grecia a notat că Navka călătorea între insulele turcești și grecești pe un iaht aparținând unui om de afaceri rus neidentificat. Navka a șters postarea de pe Instagram în care sparge farfurii pe Sirtaki, o melodie devenită celebră datorită filmului din 1964 Zorba Grecul, cu Anthony Quinn în rolul principal.

Episodul misterios care o implică pe Navka vine la scurt timp după ce Alexei Navalny, opozantul rus aflat în închisoare, a acuzat țările occidentale că nu și-au îndeplinit promisiunile de a impune sancțiuni dure membrilor elitei politice și de afaceri din Rusia. El a sugerat că cercurile de lobby şi avocații puternici le-au permis oligarhilor prietenoși cu Kremlinul "să scape” de sancțiuni. El a menționat că doar 46 din cele 200 de persoane de pe lista Forbes a celor mai bogați 200 de ruși au fost sancționate.

"Nu arată prea mult ca un război declarat oligarhilor lui Putin”, a spus el într-un mesaj adresat avocaților săi. El a criticat, de asemenea, ușurința cu care oficialii și magnații ruși au putut să reînregistreze bunurile din străinătate pentru a evita confiscarea acestora, oferind exemplul unui iaht deținut de Dmitri Medvedev, fostul președinte și premier rus. El s-a întrebat și de ce Valentina Tereshkova, fosta cosmonaută, acum parlamentară, a putut să-și viziteze vila din Italia. În 2020, ea a fost imaginea campaniei lui Putin de extindere a posibilitatea de a fi preşedinte până în 2036.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Soţia lui Dmitri Peskov dansează şi sparge farfurii în Grecia, deşi este sancţionată de UE. Cum ar fi ajuns acolo. VIDEO