Antena Meniu Search
x

Rusia a folosit doar o mică parte din potenţialul său în Ucraina, se laudă Peskov

Rusia a folosit doar o mică parte din potenţialul său în "operaţiunea militară specială" din Ucraina, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 08.07.2022, 13:42

Rusia a folosit doar o mică parte din potenţialul său în Ucraina, se laudă Peskov
Rusia a folosit doar o mică parte din potenţialul său în Ucraina, se laudă Peskov - Profimedia Images

"Potenţialul Rusiei este atât de mare încât doar o mică parte din el este folosit în operaţiunea specială", a spus Peskov în timpul unei conferinţe de presă.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a provocat joi pe occidentali să învingă Rusia "pe câmpul de luptă" din Ucraina, unde, susţine el, Moscova "nu a început încă lucrurile serioase".

Aceste declaraţii survin în contextul în care SUA şi ţările europene şi-au accelerat în ultimele săptămâni livrările de arme către Kiev, care încearcă să frâneze avansul trupelor ruse în estul Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că forţele ruse au distrus în timpul nopţii de joi spre vineri, în regiunea Odesa din sudul Ucrainei, două sisteme de rachete anti-navă Harpoon care au fost livrate Kievului de Regatul Unit.

Pe acelaşi subiect

Rușii susțin că au distrus două sisteme de rachete anti-navă Harpoon

Sistemele de rachete anti-navă de fabricaţie americană se regăsesc între tipurile de arme livrate Ucrainei de către ţările membre ale NATO, de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia a folosit doar o mică parte din potenţialul său în Ucraina, se laudă Peskov