Antena Meniu Search
x

Soțul lui Nancy Pelosi, externat din spital la câteva zile după ce a fost atacat cu un ciocan în propria casă

Paul Pelosi, soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a fost externat din spital joi, la şase zile după ce a fost bătut dur de un bărbat care a intrat în casa cuplului, relatează DPA, potrivit Agerpres

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 10:52

Nancy Pelosi a transmis printr-un comunicat că soţul său "rămâne sub îngrijirea medicilor"
Soțul lui Nancy Pelosi, externat din spital la câteva zile după ce a fost atacat cu un ciocan în propria casă - Profimedia

Nancy Pelosi a transmis printr-un comunicat că soţul său "rămâne sub îngrijirea medicilor", urmând o recuperare şi o convalescenţă lungi. Paul Pelosi se recuperează după o operaţie chirurgicală la Spitalul Zuckerberg din San Francisco "pentru o fractură craniană şi răni grave la braţul drept şi la mâini".

El a fost atacat de un bărbat care a pătruns vineri în casa din Pacific Heights a cuplului.

Procurorii federali au precizat că atacatorul, pe nume David DePape, a intrat în casa cuplului Pelosi spărgând o uşă de sticlă cu un ciocan, după care a urcat la etajul al doilea. Acolo, el l-a găsit pe Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, dormind şi ar fi strigat de mai multe ori 'Unde este Nancy?'.

Paul Pelosi era singur în casă la momentul respectiv. Nancy Pelosi se afla la Washington, cu echipa sa de protecţie. Dându-şi seama de potenţialul pericol, Paul Pelosi a reuşit să apeleze rapid şi pe ascuns serviciile de urgenţă şi a lăsat linia telefonică deschisă, au precizat autorităţile.

Pe acelaşi subiect

Atacatorul riscă 13 ani de închisoare dacă va fi condamnat pentru toate capetele de acuzare

Dispecerul de la 911 şi-a dat seama că se întâmplă ceva grav şi a trimis imediat poliţia la adresa respectivă. Poliţiştii au fost informaţi că în casă se află un bărbat pe nume David, pe care Pelosi nu îl cunoştea.

DePape a fost inculpat pentru tentativă de omor, spargere, atac cu o armă mortală, abuz asupra unei persoane în vârstă, reţinerea unei persoane în vârstă şi ameninţări la adresa unui oficial public şi a familiei sale. El riscă 13 ani de închisoare dacă va fi condamnat pentru toate capetele de acuzare. El riscă de asemenea să fie inculpat federal pentru atac şi răpire.

Potrivit procurorilor federali, DePape spera să o găsească pe Nancy Pelosi şi intenţiona să o răpească şi să îi fractureze rotulele, numind-o "responsabila minciunilor" spuse de Partidul Democrat.

El mai avea şi alte ţinte în minte, printre care un profesor din Bay Area şi politicieni locali şi federali proeminenţi şi familiile lor, în momentul în care a intrat în casa cuplului Pelosi, au spus procurorii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Soțul lui Nancy Pelosi, externat din spital la câteva zile după ce a fost atacat cu un ciocan în propria casă